TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vis de primăvară
Vezi
galerie

Vis de primăvară

de Teru Miyamoto

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #422645

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Citindu-l, nu știi dacă delicatețea sau cruzimea prevalează în acest roman care pune întrebări despre viață, moarte și karma, scris de unul dintre cei mai importanți scriitori japonezi actuali, Teru Miyamoto, tradus deja în colecția „Raftul Denisei” cu bestsellerul Brocart de toamnă.

 

În anii ’70, la Osaka, Tetsuyuki se mută într-o cămăruță neîngrijită pentru a fugi de creditorii răposatului său tată. Panoul electric nu funcționează, și în prima noapte, bătând un cui pe întuneric, Tetsuyuki descoperă că a străpuns corpul unei șopârle, care însă supraviețuiește. Tânărul îi dă șopârlei un nume – Kin – și începe să aibă grijă de micul animal. Noapte de noapte, Tetsuyuki vorbește cu Kin, povestindu-i fie despre complicata relație cu iubita lui, Yōko, fie despre fuga constantă de recuperatorii violenți. Zi după zi, tânărul înfruntă viața, refuză, primește și dăruiește prietenie și iubire. La capătul unui an de ciudată tovărășie, în lumina plăpândă de aprilie, Tetsuyuki va afla dacă rănile trecutului s-au vindecat suficient și dacă are puterea de a-și urma calea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Teru Miyamoto

Traducător: Angela Hondru

Data apariției: aprilie 2022

Titlu original: Haru no yume

ISBN: 978-606-779-978-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: curiozitate, destin, moarte, iubire, supraviețuire

 

Opinii editoriale

„Vis de primăvară ‒ un emoționant roman al maturizării care surprinde neliniștea, bucuria și șovăielile unui tânăr împrietenit, printr-un ciudat accident, cu o mică șopârlă. Ce bogăție de idei și sensuri se ascunde în gesturile mărunte!”

Hiromi Kawakami

„O șopârlă supraviețuiește chiar dacă trupul îi este țintuit. Un tânăr încearcă din răsputeri să iubească. În Vis de primăvară aceste două destine rezonează și ne dezvăluie resorturile cele mai adânci ale vieții și morții.”

Yōko Ogawa

„Armonizarea elementelor familiare cu cele răscolitoare cere un susținut simț al echilibrului, și chiar asta iese la suprafață dacă te cufunzi în acest roman neliniștitor.”

Words Without Borders
Teru Miyamoto
Teru Miyamoto
Autor

Teru Miyamoto s-a născut în 1947, la Kobe. După absolvirea Facultăţii de Litere...

vezi autor