TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Crash test dummies
Crash test dummies
Vezi
galerie

Crash test dummies

de Ofelia Prodan

Id: #425571

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul Crash test dummies de Ofelia Prodan reprezintă expresia poetică a post-depresiei, în care realul și fantasmagoricul, angelicul și demonicul se îngemănează spasmotic și se deslușesc ironic, precum câinele și umbra lui din excelentul poem cu acest titlu. Veninul de „viperă neagră” este, deopotrivă, letal și vindecător în ambiguitatea dozelor verbale, unele minimale și altele maximale estetic. Vizune confesivă a unui purgatoriu postmodern.” - Dumitru Chioaru

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ofelia Prodan

Data apariției: august 2022

ISBN: 9786067522686

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 149

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Charmides

Teme: emoții, identitate, societate

 

Opinii editoriale

Ofelia Prodan scrie o literatură de o vitalitate nobișnuită, trăind fericită bucuria negației. Traducând mereu variantele acelui Nu care poate descrie ironic, autoironic jurnalul unei tinere doamne. Manualul de descompunere a lui Cioran regăsit în Cântăreața cheală – iată o formulă de a înțelege felul derapajelor acestui volum. Între momentele ultimului val al scrisului românesc, cartea Ofeliei Prodan propune un tipar antiliric bine așezat în literatura inaugurală a secolului XXI.

Cornel Ungureanu

Mici poeme concise, percutante, ale căror protagoniști, asemenea unor crash test dummies, vor fi zdrobiți din senin, ridiculizați, umiliți. Mecanismul subversiv al întâmplărilor zilnice funcționează, la Ofelia, atât în plan real, cât și pe palierul magic al existenței, până într-acolo încât între coexistența oamenilor și a lucrurilor nu mai e nicio diferență. Oamenii, cu interiorul și exteriorul fizic la vedere, trec, fatal, indistinct, prin experiențe la limita absurdului, de caroon, de benzi desenate și, bineînțeles, intră în colaps, cu aceeași seninătate și indiferență cu care își îndeplinesc ritualurile fanteziste ale unei existențe efemere.

Daniel D. Marin
Ofelia Prodan
Ofelia Prodan
Autor

Ofelia Prodan a debutat editorial în 2007, cu Elefantul din patul meu (Premiul p...

vezi autor