TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dezumanizat 978-606-95692-5-2
Dezumanizat
Vezi
galerie

Dezumanizat

de Osamu Dazai

Id: #425768

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La doi ani de la publicarea pentru prima dată în limba română a romanului „Dezumanizat”, lansăm această ediție aniversară!


Povestea tulburătoare şi fascinantă a unui tânăr pe fondul destrămării tradiţiilor unei familii aristocratice japoneze şi al impactului ideilor occidentale.


Zugrăvindu-se ca pe un ratat, protagonistul romanului Dezumanizat de Osamu Dazai narează o viaţă aparent normală, cu toate că se simte incapabil să înţeleagă fiinţele umane. Încercările lui Oba Yozo de a se reconcilia cu lumea din jurul său încep din copilărie, continuă pe durata liceului, când devine un „clovn” pentru a-şi masca înstrăinarea, iar în cele din urmă conduc la o tentativă eşuată de suicid la maturitate. Fără pic de sentimentalism, eroul consemnează cruzimile obişnuite ale vieţii şi clipele ei trecătoare de tandreţe şi conexiune umană. Semiautobiografic, Dezumanizat a ajuns să „dea glas sentimentelor tineretului” (Hiroshi Ando, The Mainichi Daily News) din Japonia postbelică până în societatea tehnologică postmodernă, fiind o explorare puternică a înstrăinării unui individ de societate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Osamu Dazai

Traducător: Iolanda Prodan

Data apariției: decembrie 2023

Titlu original: 人間失格 [Ningen Shikkaku] (japoneză), No Longer Human (engleză)

ISBN: 978-606-95692-5-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Alice Books

Teme: emoții, identitate, societate

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Alice Books este o editură nouă atât pe piața de carte, cât și pe site-ul Cartepedia, care promite să aducă cititorilor „cărţi la capătul cărora eşti puţin schimbat”. Cu un început promițător, editura......“

citește mai mult
Osamu Dazai
Osamu Dazai
Autor

Osamu Dazai (1909-1948), pe adevăratul sau nume Tsushima Shuji, s-a născut în no...

vezi autor