TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Piesă de rezistență 978-606-43-1744-5
Piesă de rezistență
Vezi
galerie

Piesă de rezistență

de Teodora Coman

Titlu apărut în colecția Vorpal la Nemira

Id: #434069

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Delicat până la cruzime, just până la implozia frustrată a self-ului în resturile cangrenate ale unui selfie instrumentalizat și repetitiv, acest poem hiper-real detonează intimitățile și trucurile fardurilor politice și vorbește exact așa cum trebuie să vorbească poezia: spunând. Un exercițiu lucid de administrare logistică a viului, orice ar mai însemna el, astăzi, oricât ar mai fi rămas din el, acum. Un slam necesar, un pumn pe care îl meriți din plin. Pregătește-te!”

Sebastian Sifft


extinde
 

Detalii produs

Autor: Teodora Coman

Data apariției: decembrie 2023

ISBN: 978-606-43-1744-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 112

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: emoții, feminism, identitate

 

Opinii editoriale

„Teodora Coman a construit un proiect coerent în toate articulațiile lui, iar unitatea stilistică și de viziune face ca ansamblul să pară un singur poem, o dramatizare etico-intelectualo-afectivă a unei subiectivități cerebrale. Tocmai în cazuistica densă, întrucâtva ascetică, a interogării de sine, autocritice, stă marca asumată a Teodorei Coman, diferența ei specifică, cu tot cu pasionalitatea ei paradoxal glacială. Un discurs compact al identității care își caută constant argumentele și, mai ales, contraargumentele.”

Laura Francisca Pavel

„O carte de care era nevoie și care era firesc să vină. O carte a corpului, a ajustărilor lui și a presiunii aferente, a obsesiei și disciplinei. A ieșirii din minte, din cap. Teodora Coman e într-o căutare continuă a propriei identități, căutare pe care aici o duce la un alt nivel. Identitate umană, feminină, poetică, ideologică. În sala de fitness, în zgomotul respirațiilor, pe ritmul sec al numărătorii, într-un set-up standard, gantere, apă, trainer, alături de alte corpuri seduse de efort, mintea ar trebui să tacă. Să lase corpul să execute. Pentru o poezie conceptuală ca a Teodorei asta poate fi provocarea maximă.”

Svetlana Cârstean
Teodora Coman
Teodora Coman
Autor

Teodora Coman s-a născut în 1976 în Sibiu, unde este profesoară de Limba și Lite...

vezi autor