TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Despre viitor. Perspectivele umanității PO-MAR-DESVPU-19-N-001
Despre viitor. Perspectivele umanității
Vezi
galerie

Despre viitor. Perspectivele umanității

de Martin Rees

Titlu apărut în colecția Hexagon la Polirom

Id: #307033

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Omenirea a ajuns într-un punct critic. Lumea în care trăim e tot mai instabilă şi într-o rapidă schimbare, confruntată cu riscurile existenţiale ale noului secol. Efectele, bune sau rele, sînt oricînd posibile. Continuăm să gîndim viitorul doar pe termen scurt, prin dezbateri sterile şi contradictorii, folosind o retorică alarmistă şi pesimistă. În această carte pe cît de succintă, pe atît de captivantă, binecunoscutul om de ştiinţă şi autor de bestselleruri Martin Rees susţine că şansele omenirii depind decisiv de modul diferit în care vor fi abordate problemele zilei de mîine.

Viitorul omenirii e strîns legat de ştiinţă şi de cum vom şti să utilizăm progresul tehnologic. Pentru a evita riscurile, e necesară o gîndire pe termen lung, raţională, globală, colectivă şi optimistă. Progresele din biotehnologie, cibernetică, robotică şi inteligenţa artificială, aplicate cu înţelepciune, ar putea să ne ofere noi puteri ca să depăşim ameninţările ce pîndesc planeta, începînd cu schimbarea climatică şi sfîrşind cu războiul nuclear. În acelaşi timp, viitoarele progrese în ştiinţa spaţială vor permite explorarea sistemului nostru solar şi chiar a ceea ce se află dincolo de el, folosindu-ne de roboţi şi de inteligenţa artificială. Nu va exista niciun „Plan B”, nicio alternativă viabilă, dacă nu vom avea grijă noi înşine de planeta pe care o locuim.

Punctele de vedere fascinante asupra unor ştiinţe de ultimă generaţie pe care această carte accesibilă publicului larg le oferă vor captiva orice cititor care vrea să înţeleagă problemele critice ce vor defini viitorul omenirii, atît pe Pămînt, cît şi dincolo de acesta.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Martin Rees

Traducător: Ștefan Bolea

Data apariției: noiembrie 2019

ISBN: 978-973-46-7951-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Martin Rees
Martin Rees
Autor

Martin Rees este profesor la Universitatea Cambridge, deținptorul titlului Astro...

vezi autor
Ștefan Bolea
Ștefan Bolea
Traducător

Ștefan Bolea s-a născut la 13 octombrie 1980, în Baia Mare. Trăieşte în Cluj-Nap...

vezi autor