TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Eroul
Eroul
Vezi
galerie

Eroul

de

Id: #381492

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un eseu în care Lee Child îl lasă deoparte pe Jack Reacher și își îndreaptă în schimb atenția asupra tăriei de caracter a altor eroi, de la Ahile la James Bond, arătând cum mitul eroului este o parte fundamentală a naturii omenești. Din Epoca de Piatră la tragediile grecești, de la Shakespeare la Robin Hood, am avut dintotdeauna eroi. Eroii se află în miezul miturilor formatoare ale tuturor culturilor și trăiesc și astăzi, în cărțile, filmele și emisiunile care cuceresc lumea întreagă.
Dar de ce continuă să ne inspire aceste personaje și de ce sunt atât de importante pentru narațiune?
Lee Child ne arată cum aceste povești încă ne mai modelează mintea și comportamentul, într-o lume modernă tot mai derutantă și, cu concizia și spiritul caracteristice, demonstrează că, oricât de civilizați ajungem să fim, vom avea întotdeauna nevoie de eroi.

extinde
 

Detalii produs

Autor:

Traducător: Constantin Dumitru Pălcuş

Data apariției: august 2021

ISBN: 9786064007957

Copertă: Paperback

Număr pagini: 80

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Din blogul Cartepedia

Sebastian Ionescu Sebastian Ionescu

,,Consacrat datorită seriei de romane thriller ce îl au ca personaj principal pe Jack Reacher, Lee Child îl lasă de data aceasta la o parte pe celebrul său actant și se concentrează asupra unui concept,......“

citește mai mult
Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Curios să citesc acest eseu scris de Lee Child, unul dintre autorii foarte buni de thrillere, romane polițiste sau cărți cu spioni și intrigi complexe, tradus cu multe volume deja și la noi, ei bine,......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Nu știu vreun alt autor care să se priceapă atât de bine să mă convingă să dau pagina.

The Times

Ceea ce-i lipsește cărții în întindere este mai mult decât compensat de discuția care te pune pe gânduri despre originile limbajului, ale narațiunii și a ceea ce ne face umani.

Associated Press

E Lee Child. Cum să nu-l citesc?

Karin Slaughter, scriitoare