TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cine e de vină? 978-630-6550-76-0
Cine e de vină?
Vezi
galerie

Cine e de vină?

de John Kim, Vanessa Bennett

Titlu apărut în colecția Psihopractica la Herald

Id: #435311

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Sparge cercul vicios al reproșurilor pentru a construi o relație mai sănătoasă și funcțională
 

Descriere produs

Adevărul surprinzător este că, atunci când ne îndrăgostim, ceea ce simțim are legătură mai mult cu noi decât cu partenerul nostru. Este mai mult despre provocare și creștere decât despre confort și ușurință, iar rădăcinile unei relații de durată nu se află în dorințe – ele cresc în solul comunicării, curiozității, răbdării și înțelegerii.


Terapeuți de renume, gazde de podcast, autori de bestselleruri și parteneri de viață, John Kim și Vanessa Bennett își unesc forțele pentru a discuta despre cum ne putem îmbunătăți relația de cuplu. Autorii folosesc propria poveste pentru a oferi sfaturi și a ajuta cuplurile să rezolve conflictele, să-și îmbunătățească conexiunile și să găsească dragostea adevărată.

 

În carte sunt abordate totodată și aspecte dificile ale relațiilor: întreruperea comunicării, reactivitatea emoțională, luptele pentru putere și dansul inevitabil al vinei și al resentimentelor, însă, recompensele sunt incomensurabile - o conexiune construită pe autenticitate, vulnerabilitate și o iubire care vindecă cu adevărat.

 

Doi terapeuți își analizează propria relație pentru a ne ajuta să descâlcim barierele și frustrările de zi cu zi cu care ne confruntăm pe drumul către un cuplu fericit, iubitor și împlinit. În această carte, John și Vanessa își disecă propria relație pentru a-i ajuta pe cititori să și-o înțeleagă pe a lor: cum erau relațiile lor în trecut, ce traume au adus în noua relație și cum să lucreze pentru a crește împreună și pentru a promova o legătură sănătoasă și de lungă durată.

 

Adevărul surprinzător este că, atunci când ne îndrăgostim, ceea ce simțim are legătură mai mult cu noi decât cu partenerul nostru. Este mai mult despre provocare și creștere decât despre confort și ușurință, iar rădăcinile unei relații de durată nu se află în dorințe – ele cresc în solul comunicării, curiozității, răbdării și înțelegerii. Cine e de vină? se adresează tuturor celor care caută sfaturi reale despre relații, care iau în considerare ambele părți și discută despre relații cu onestitatea și claritatea de care avem cu toții nevoie.

 

*

 

Iubirea este o alegere zilnică de a-ți asuma o responsabilitate emoțională față de cineva. Dacă nu există conexiune emoțională, aceea nu este iubire. Poate fi dorință, interes, aranjament de formă sau o modalitate de a evita să fii singur/ă și, dacă oricare dintre variantele astea funcționează pentru tine, este în regulă, corect? Dar nu este vorba despre iubire.

 

Mulți dintre clienții care ajung pe canapelele terapeuților au crezut că fac ce trebuie în relații – evitând schemele trecutului, concentrându-se pe cariere și experiențe în loc să se grăbească la Starea Civilă și să se ocupe de bebeluși, alegând pe cineva după ce s-au «găsit pe ei înșiși» mai întâi. Cu toate acestea, ca un ceasornic, în jurul vârstei de 30 de ani, acești clienți apar la ușa noastră. De ce? Pentru prima dată, ei își dau seama că nu le place relația lor și sunt dezamăgiți de partenerul lor, dar știu că o altă despărțire nu va rezolva lucrurile. Ei recunosc un tipar de nefericire în relație care îi face să se uite în sfârșit în oglindă și să se întrebe: cum faci ca o relație să dureze?

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Kim, Vanessa Bennett

Traducător: Anca-Claudia Bunea

Data apariției: martie 2024

Titlu original: It's Not Me, It's You: Break the Blame Cycle. Relationship Better

ISBN: 978-630-6550-76-0

EAN-13: 5948417460404

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curaj, curiozitate, încredere