TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un băiat ca toți ceilalți 978-606-779-908-8
Vezi
galerie

Un băiat ca toți ceilalți

de Lorenzo Marone

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #388132

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O carte despre sfârșitul copilăriei și alegerile importante care ne modelează destinul și lumea, despre fiorii primei iubiri și curajul de a lupta de partea binelui, romanul Un băiat ca toți ceilalți, inspirat din fapte reale, proiectează o lecție de viață în centrul căreia se află adevărul și valoarea cuvintelor. În 2018 a fost distins cu Premiul Giancarlo Siani. Împreună cu bestsellerurile Tentația de a fi fericit și Mâine poate am să rămân formează un fel de triptic dedicat orașului Napoli.

 

Mimì e un băiat de doisprezece ani, cu ochelari, rezultate excelente la școală și o pasiune pentru benzile desenate cu supereroi. Locuiește în cartierul Vomero, în Napoli, unde tatăl său lucrează ca portar al unui imobil elegant. Își petrece timpul pe stradă cu cel mai bun prieten, Sasà, care îl venerează, ca toți napolitanii, pe Maradona, sau în micul apartament pe care îl împarte cu părinții, sora adolescentă și bunicii. În 1985, anul care-i va accelera maturizarea, Mimì face experimente telepatice, visează să-și cumpere un costum de Spider-Man și caută o modalitate de a se împrieteni cu Viola, frumoasa adolescentă care locuiește în imobilul păzit de tatăl lui. Dar, mai presus de toate, îl cunoaște pe Giancarlo, supereroul său personal, nimeni altul decât Giancarlo Siani, tânărul jurnalist de la Il Mattino care avea să își piardă viața în numele adevărului. În lunile premergătoare zilei de 23 septembrie, ziua în care Giancarlo este ucis de Camorra, Mimì descoperă însemnătatea prieteniei, importanța cuvintelor și a curajului. Și află că este posibil ca supereroii să nu existe, dar că amintirea oamenilor curajoși și a faptelor lor mari nu pălește niciodată.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lorenzo Marone

Traducător: Gabriela Lungu

Data apariției: aprilie 2024

Titlu original: Un ragazzo normale

ISBN: 978-606-779-908-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: copilărie, prietenie, destin, adevăr, curaj, fericire

 

Opinii editoriale

„Un roman tandru, delicat, plin de culoare – la fel ca modesta și numeroasa familie napolitană a protagonistului.”

Corriere della Sera

„Un omagiu adus adolescenței, privirii inocente asupra lumii, prietenilor care îți stau alături și te sprijină și speranței.”

Il Roma

„Un băiat ca toți ceilalți  nu este o reconstituire sau o evocare pioasă. Autorul scrie, cu delicatețea și măiestria pe care ni le-a demonstrat de atâtea ori, o poveste emoționantă.”

La Repubblica
Lorenzo Marone
Lorenzo Marone
Autor

Lorenzo Marone s-a născut în 1974 la Napoli, unde locuiește și în prezent alătur...

vezi autor