TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Unora le plac roșcatele 978-606-17-2239-6
Unora le plac roșcatele
Vezi
galerie

Unora le plac roșcatele

de Jan Wolkers

Id: #433368

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ecranizare de Paul Verhoeven. Film nominalizat la Premiile Oscar

 

Romanul a fost ecranizat cu titlul Turks Fruit (Turkish Delight). Cel mai de succes film olandez din secolul XX, nominalizat la Oscar. Regizat de Paul Verhoeven, în 1973, cu Rutger Hauer și Monique van de Ven în rolurile principale.

 

Turks Fruit (1969) este un roman care, la vremea apariției, a șocat societatea olandeză. Bestseller internațional, a fost tradus în peste douăzeci de limbi și vândut în peste un milion de exemplare în întreaga lume. O capodoperă care a stârnit controverse prin scenele de sex explicite și tonul de o sinceritate explozivă.

 

Romanul descrie franc relația dintre un student la sculptură și Olga, Miss Talie-de-viespe, o roșcată senzuală, pe care o cunoaște când face autostopul. Atracția intensă nu este, însă, o garanție pentru fericirea eternă. Comportamentul protagonistului masculin este discutabil, plin de contradicții, oscilând între obsesie și tandrețe, iar cititorul se trezește prins într-un uragan de emoții. Șocul limbajului traduce vertijul simțurilor dintr-o asemenea relație pasională. A fost sau n-a fost dragoste? Răspunsul ni se impune de la sine când roller-coasterul se oprește și ajungem la ultima pagină.

 

De inspirație autobiografică, romanul reflectă personalitatea autorului, un nonconformist autentic, declarat împotriva ipocriziei, meschinăriei mic-burgheze și convențiilor de tot felul, un om cu o energie molipsitoare, care nu s-a sfiit să spună lucrurilor pe nume și care a refuzat toate premiile și distincțiile oferite.



Alte titluri pentru OanaMarin (traducator):
Mama mea are un nou iubit (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Jan Wolkers

Traducător: Oana Marin

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-606-17-2239-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa Cărţii de Ştiinţă

Teme: emoții, iubire, pasiune, sexualitate

 

Opinii editoriale

„La fel ca Henry Miller, Wolkers scrie cu un apetit extraordinar pentru viață, folosind o abordare plastică a senzualului.”

The New York Times

„Sunt puține cărțile în care scenele erotice nu cad în ridicol. Turkish Delight, ecranizat de Paul Verhoeven în 1973, se numără printre acestea.”

Le Figaro