TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Masajul capului 9786068742205
Masajul capului
Vezi
galerie

Masajul capului

de Helen McGuinness

Id: #255438

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Arta tradițională a masajului indian al capului se bazează pe străvechiul sistem medical cunoscut sub numele de Ayurveda practicat în India vreme de mii de ani. Ayurveda este cunoscută drept cel mai vechi sistem medical din India. Termenul provine din sanscrită și înseamnă „știința vieții și a longevității”. Ayurveda consideră că starea de sănătate reprezintă echilibrul dintre trup, minte și spirit care ne ajută să avem o viață lungă. Pentru păstrarea acestui echilibru, Ayurveda recomandă folosirea masajului, regimuri alimentare specifice, plante medicinale, tehnici de purificare, exerciții de yoga și de meditație. 

 

Textele străvechi ne spun că durata vieții unui om ar trebui să fie în jur de 100 de ani și că toți acești ani pot să fie trăiți într-o stare de sănătate deplină, atât fizică, cât și emoțională. Manuscrisele ayurvedice timpurii, vechi de aproximativ 4.000 de ani, prezintă masajul și principiile tratamentului holistic ca stând la baza stării de armonie a propriei ființe. Hinduşii folosesc şi acum diferite metode de reechilibrare ale structurilor trupului şi minţii păstrate în anumite texte sanscrite cum este AyurVeda, un text sacru din tradiția hindusă scris în jurul anului 1.800 î.Ch., ce include masajul alături de principiile ayurvedice.

 

La modul tradițional, masajul a reprezentat o trăsătură importantă a vieții de familie de-a lungul generațiilor. Tradițiile indiene consideră că masajul păstrează forța vitală și energia trupului, fiind cea mai puternică modalitate de relaxare și reîntinerire. În India, se obișnuiește ca bebelușii să fie masați în fiecare zi, încă de la naștere, iar apoi să continue să primească masaj regulat, până la vârsta de 3 ani. Acest aspect menține copilul sănătos și fericit și ajută la crearea unui mediu familial sigur. Începând cu vârsta de 6 ani, copiii sunt învățați să își exprime dragostea și respectul oferind masaj celorlalți membrii ai familiei. Există de asemenea o tradiție ca înainte de căsătorie, mireasa și mirele să primească obligatoriu un masaj cu uleiuri și diverse substanțe naturale.

 

În ciuda existenței sale de mii de ani pe subcontinentul indian, masajul ayurvedic al capului a început doar relativ recent să câștige popularitate și în Occident. Deși a fost inițial conceput pentru a fi utilizat doar în zona capului, actualmente include și alte părți ale trupului vulnerabile la stres, cum ar fi umerii, partea superioară a brațelor și gâtul. Este important să se înțeleagă că există o relație între cap, gât, umeri și partea superioară a brațelor, iar prin încorporarea acestor părți în tratamentul propriu-zis, acesta devine mai mult un tratament de gestionare a stresului decât un tratament menit să stimuleze capul și să îmbunătățească starea generală și creșterea părului. Deși tehnicile sunt aplicate doar în partea superioară a trupului (umeri, partea superioară a brațelor, gât și  cap), la modul global acestea reprezintă un program de detensionare pentru întregul trup.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Helen McGuinness

Data apariției: decembrie 2023

ISBN: 9786068742205

Copertă: Paperback

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Ganesha

Teme: curiozitate