TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Metafizică și concret în Arta Actorului
Metafizică și concret în Arta Actorului
Vezi
galerie

Metafizică și concret în Arta Actorului

de Emanuel Pârvu

Titlu apărut în colecția TIFF Cinefil la Școala Ardeleană

Id: #430284

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Convorbiri cu Adrian Titieni, Andi Vasluianu și Ruxandra Ghițescu
 

Descriere produs

„Există lucruri în Arta Actorului la care nu există răspunsuri general valabile – în primul rând din cauza individualității, apoi există lucruri care au o practică general valabilă, ambele extreme rezumându-se la paradigma „meseriei” – este sau nu este o meserie? Nu știm. Arta Actorului este diferită de Arta Filmului sau de Arta Spectacolului, dar putem vorbi de actorie chiar prin spectrul neprofesionistului (iar exemplele sunt multiple). Bucătăria internă a actorului este un subiect de discutat dacă vorbim de analiză sau teorie, dar atâta timp cât expresia exterioară a Artei Actorului este cea dorită, poate rezulta că metoda folosită a fost una cu rezultate – așa cum spunea Ion Cojar „orice metodă dă rezultate, este o metodă”.


Dialogurile din această carte sunt dialoguri cu profesioniști, sunt dialoguri venite din studiu sau cursuri, sunt dialoguri menite să ridice întrebări, nu să ofere răspunsuri și, mai ales, să arate trei metode diferite (și paradoxal asemănătoare) de abordare a acestui domeniu – fiecare în relație proprie cu sine, cu gânduri sau întrebări aplicate, cu tendințe și impresii formate din experiență.


În speranța unei lecturi line, în speranța unei lecturi plăcute, menționez doar (de la început) că nu este o carte care se adresează doar specialiștilor, ci tuturor celor care încearcă să micșoreze distanța dintre sine și sine, tuturor care au întrebări despre sine și cum funcționează măștile noastre de actori în raport cu aproapele sau cu societatea.” (EMANUEL PÂRVU)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Emanuel Pârvu

Data apariției: iunie 2023

ISBN: 978-630-314-004-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 268

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

Teme: creativitate, Cultură