TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Flori pentru Daniela 978-606-797-919-0
Flori pentru Daniela
Vezi
galerie

Flori pentru Daniela

de Ucu Bodiceanu

Id: #430285

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ultimele momente ale comunismului în România
 

Descriere produs

„Maiorul (ridicându-se în picioare): - Mă puță, cu mine nu-ți merge, îți trag o bătaie soră cu moartea. Unde te crezi să faci glume pe seama conducătorilor iubiți? Ce-i tatăl tău?

Doru: - Tata e în clasa conducătoare.

Maiorul (nedumerit): - Cum în clasa conducătoare?

Doru: - E muncitor. Nu clasa muncitoare conduce țara?”

 

„Îi vedem pe strada pustie mergând mână-n mână. După câțiva metri, văd în dreptul unui magazin Alimentara mai mulți oameni stând la coadă pe scăunele, unii dormind.

Radu: - Sărmanii oameni, dacă ar veni mâine Ceaușescu în vizită de lucru să vadă „înaltul nivel de trai” al poporului!

Daniela: - Nu vine el neanunțat, are cine să aibă grijă să nu vadă asemenea scene.”

 

„N-are importanță, bine c-ai intrat, era mai bine inginer, dar nici profesor de filosofie nu-i rău. Până trăiesc eu, nu te duci tu la țară, rezolvăm noi. Auzi, domnule, filosof, neam de neamul nostru n-a fost filosof, e bine, te-om face membru de partid, vom da un telefon, două, unde trebuie, ne descurcăm, bine c-ai intrat.” (UCU BODICEANU, Flori pentru Daniela)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ucu Bodiceanu

Data apariției: iunie 2023

ISBN: 978-606-797-919-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 174

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Școala Ardeleană

Teme: comunism, creativitate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Ucu Bodiceanu este ca de obicei plin de surprize, preocupările sale literare și nu numai, pot fi totuși puse sub o singură aspirație, aceea de a nu lăsa să se piardă detaliile trecutului. Arheologia pe care Ucu a făcut-o în scrierile sale anterioare, continuă și de această dată, cu o povestire scrisă sub forma unui scenariu de film, a cărui acțiune este plasată temporal în ultimul an de comunism. Autorul colecționează aproape toate detaliile vieții de zi cu zi, din acea perioadă, descriind cu minuțiozitate nu numai obiectele sau locurile în care se petrece acțiunea, ci și dinamica relațiilor sociale, creând practic decorul în care se desfășoară o ingenuă poveste de dragoste. Este un scenariu care, deși le poate părea neverosimil generațiilor mai tinere, este cât se poate de fidel acelor ani, și îi poate ajuta pe tinerii de astăzi să înțeleagă cât se poate de bine, societatea anilor ’80.”

OANA GIURGIU, Producător de film

„Un scenariu de film. Da. Este un scenariu de film scris cu sinceritate și mai ales cu știința discursului despre sentimente autentice.

Radu și Daniela cu povestea lor de iubire imposibilă, sunt plasați într-un cadru, care pornind de la detaliu și până la evenimente majore, descriu momente ale anului 1989, finalul unei epoci care a provocat multe victime.

Nu întâmplător regizorul Nicolae Corjos, autorul Liceenilor, un film atât de iubit de publicul tânăr și nu numai, a fost încântat de acest scenariu. Și poate seria Liceenilor ar fi fost completată cu imaginea unui timp care nu trebuie uitat. Avem astăzi, mai mult ca oricând, nevoie de adevăr și de acea privire lucidă, fără patimă, dar nici romantică despre generații greu încercate de comunism.”

LAURENȚIU DAMIAN, Regizor

„E foarte interesant cum se leagă lucrurile, iar dialogurile sunt autentice și conforme cu perioada pe care am prins-o și eu atât de bine. Și are și umor, chiar și în situațiile dramatice.”

TOMA ENACHE, Regizor