TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ferestre de oportunitate 978-630-319-346-5
Ferestre de oportunitate
Vezi
galerie

Ferestre de oportunitate

de David Sainsbury

Id: #432669

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum se îmbogățesc națiunile
 

Descriere produs

Timp de 25 de ani, creșterea economiilor occidentale a scăzut în fața competiției tot mai mari a națiunilor asiatice. Nici o teorie existentă nu a putut să explice de ce se întâmplă acest lucru sau cum pot concura eficient țările occidentale... până acum.

 

În Ferestre de oportunitate, David Sainsbury se bazează pe experiența sa în afaceri și în structuri guvernamentale pentru a susține că dezvoltarea economică nu este un proces constant, ci o serie de salturi, bazate pe investiții în firme cu valoare adăugată ridicată. Deoarece firmele sunt implicate într-o competiție de tipul câștigătorul ia totul, creșterea rapidă într-o țară poate veni în detrimentul creșterii în alte țări, contrar modelelor standard. El propune o nouă teorie a creșterii și dezvoltării, cu un rol pentru guvern în „alegerea câștigătorilor” la nivelul tehnologiilor și industriilor, în locul firmelor individuale.

 

Volumul se concentrează pe conceptul de „ferestre de oportunitate” și argumentează că succesul economic al unei națiuni este strâns legat de abilitatea sa de a identifica și de a profita de astfel de ocazii. David Sainsbury analizează diverse exemple din istorie și din prezent, evidențiind modul în care unele țări au reușit să profite de oportunități, în timp ce altele le-au ratat.

extinde
 

Detalii produs

Autor: David Sainsbury

Traducător: Gabriel Tudor

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-630-319-346-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curiozitate, societate, succes

 

Opinii editoriale

„Lucrarea de față se adresează nu numai economiștilor, funcționarilor publici și politicienilor, ci și antreprenorilor și oamenilor de afaceri care doresc să își vadă firmele crescând în cadrul economiei globale, extrem de competitive, din zilele noastre. Sper că aceștia vor recunoaște lumea descrisă în această carte ca fiind cea în care concurează, că ea este foarte diferită de lumea economiei neoclasice și că, lucrând împreună cu guvernul pentru a dezvolta capacitățile și ratele de inovare ale firmelor lor, pot crea un viitor interesant și profitabil pentru angajații lor, pentru acționarii lor și pentru țara lor.”

David Sainsbury

„O lectură necesară pentru oricare politician, om de afaceri sau economist preocupat de dezvoltare și de prosperitate incluzivă.”

Gordon Brown, prim-ministru al Marii Britanii între 2007 și 2010

„Ferestre de oportunitate este o analiză pragmatică a provocărilor economice venite din Asia, cu implicații imense pentru modul în care țări și firme concurează între ele.

David Teece, profesor Universitatea din California, Berkeley

„Combinând înțelepciune practică și analiză economică, David Sainsbury oferă o perspectivă proaspătă în privința a două probleme: una este oprirea productivității – care îi intrigă pe economiști de un deceniu –, iar cealaltă este sursa creșterii economice, subiect care i-a divizat de peste un secol.

John Kay, fondator al Institute for Fiscal Studies, fost profesor la London Business School