TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bătălia pentru viitorul României 978-630-319-367-0
Bătălia pentru viitorul României
Vezi
galerie

Bătălia pentru viitorul României

de Mircea Geoană

Id: #433488

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Gândurile unui român la vârful NATO
 

Descriere produs

Paginile acestei cărți sunt rodul unui parcurs de viață care, îndrăznesc să cred, mi‑a permis să înțeleg atât politica internațională, cât și pe cea românească din perspective relevante, nu doar pentru mine, ci și pentru toți compatrioții mei. Ele reprezintă sinteza reflecțiilor unui lider politic provenit dintr‑o țară în care politica și politicienii reușesc tot mai puțin să le câștige încrederea și respectul cetățenilor. Sunt, în ultimă instanță, viziunea mea asupra unui nou contract social, menit să reconfigureze temeiurile vieții noastre publice.


Mă bucur că, scriindu‑mi cartea abia azi, pot să împărtășesc cu cititorii mei din țară și din străinătate reflecțiile și concluziile ultimilor aproape patru ani în care, în calitate de secretar general adjunct al NATO, am putut experimenta o nouă perspectivă asupra subtilei rețele de interacțiuni dintre strategia militară, politică, economie, tehnologie și societăți în ansamblul lor. Când am preluat funcția, în octombrie 2019, am devenit primul cetățean al uneia dintre noile democrații intrate în Alianță după căderea Zidului Berlinului care ajungea la acest nivel al ierarhiei. Postura de deschizător de drumuri nu este întotdeauna comodă, dar este, cu siguranță, cea mai stimulatoare și cea mai propice pentru reflecție și autoreflecție.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mircea Geoană

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-630-319-367-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curiozitate, destin, societate

 

Opinii editoriale

„O analiză politică a vremurilor noastre realizată cu măiestrie. Ca un om de stat experimentat și ca lider politic interesat de destinul și de bunăstarea țării sale, Mircea prezintă o viziune cutezătoare care ar inspira viitorul oricărui stat modern inovativ.”

JENS STOLTENBERG, secretar general al NATO

„Comunitatea globală se află într-un moment critic, cu tabere distincte de națiuni, conduse de cei care promovează un viitor comun de pace și prosperitate înfruntând acele forțe care încearcă să răstoarne sistemul nostru global de reguli și cooperare. Aștept cu nerăbdare să descopăr contribuția ta la această bătălie de idei. Într-o lume foarte confuză, această carte importantă spune adevărul ambelor eforturi universale – că trebuie să apărăm națiunea democratică cu valori inerente și cu înțelepciune, care sunt deosebit de relevante pentru experiența israeliană.”

ISAAC HERZOG, președinte al Statului Israel, extras din corespondența cu autorul

„O lectură despre reziliență, progres și un optimism conectat la realitate din care orice român se poate încărca cu speranță și cu determinare. Cartea este un adevărat ghid pentru viitor, dar și o lecție despre cum să ne apreciem mai mult pe noi înșine, așa încât să primim aprecierea pe care o merităm oriunde în lume. Cu bune și rele, cu suișurile și coborâșurile pe care le întâmpinăm în fiecare zi. Pentru că, așa cum transmite și cartea, adevărata performanță, la fel ca în sport, este să te poți ridica de jos și să continui cu capul sus indiferent cât de dificil este efortul.

NADIA COMĂNECI

Prețuiesc fiecare întâlnire cu domnul Mircea Geoană. Pentru că e un om care înțelege nu doar lumea, dar și oamenii, și reușește, de fiecare dată, să îmi explice că un viitor al lumii nu înseamnă nimic fără un viitor al oamenilor. Iar în acest viitor al lumii, fiecare om are locul lui, fără teamă. Și în lumea viitoare, România trebuie să aibă locul ei. Cu demnitate și încredere. Cu pace și bine. Cu fiecare om al ei.”

MIHAI MORAR