TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mic-dejun cu Seneca
Mic-dejun cu Seneca
Vezi
galerie

Mic-dejun cu Seneca

de David Fideler

Id: #427238

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ghid stoic pentru arta de a trăi
 

Descriere produs

O excelentă introducere în scrierile lui Seneca, în ceea ce înseamnă filosofia stoică și stoicismul: lecții comprimate pe înțelesul cititorului contemporan și sfaturi practice despre cum să duci o viață bună, despre umilință, dragoste, bătrânețe ș.a., extrase din învățăturile atemporale ale lui Seneca.



Stoicismul, cea mai influentă filosofie a Imperiului Roman, oferă modalități revigorant de moderne pentru a ne întări caracterul în fața unei lumi imprevizibile. În Mic-dejun cu Seneca, filosoful David Fideler analizează scrierile clasice ale lui Seneca într-o serie de capitole concentrate, explicând clar și concis ideile acestuia, fără a le simplifica excesiv. Recunoscut pe scară largă drept cel mai talentat și uman scriitor al tradiției stoice, Seneca ne învață să trăim liberi și cu rost. Îndrumările sale pentru o viață bună pot fi puse în practică și de cititorul de astăzi: învinge durerea, anxietatea și mânia, transformă eșecurile în oportunități și recunoaște adevărata natură a prieteniei.


Cel mai bine savurată ca ritual zilnic, ca o ceașcă de cafea energizantă, înțelepciunea lui Seneca ne oferă zi de zi o mulțime de sfaturi testate în timp despre condiția umană – care, după cum se dovedește, nu s-a schimbat prea mult în ultimele două mii de ani.

extinde
 

Detalii produs

Autor: David Fideler

Traducător: Bogdan Ghiurco

Data apariției: decembrie 2022

Titlu original: Breakfast with Seneca. A Stoic Guide to the Art of Living

ISBN: 978-606-40-1567-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

„Cea mai bună companie dintre noile cărți stoice.”

New York Times

„[Un] ghid cuprinzător al ideilor [lui Seneca]... Fideler reușește să exprime lucrurile într-un fel accesibil și oferă o mulțime de exemple din lumea reală pentru aplicarea practică a filosofiei în viața cuiva (...) Începătorii în studiul filosofiei vor găsi în această carte o bună introducere.”

Publishers Weekly

„David Fideler —  care a citit zilnic Seneca la cafeaua de dimineață vreme de zece ani —  a făcut o treabă admirabilă rezumând scrierile filosofului stoic pentru cititorul modern. Și nu e o carte scrisă pe fugă. Ceea ce vedem este o versiune comprimată și perfect asimilată a scrierilor lui Seneca.”

thestoicgym.com