TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Magia divanului. Imagini și convorbiri despre spațiu și cadru în psihanaliză
Vezi
galerie

Magia divanului. Imagini și convorbiri despre spațiu și cadru în psihanaliză

de Claudia Guderian

Id: #387919

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Până la apariția acestei cărți, cabinetul psihanalistului a fost învăluit în mister. Caracterul diadic al relației dintre terapeut și pacient, precum și profunzimea conținuturilor psihice abordate în interacțiune transformau orice intervenție a unui terț observator într-un factor perturbator. Cerința confidențialității includea și spațiul în care se desfășura terapia.

Cabinetul nu este o încăpere oarecare, ci un spațiu în așa fel amenajat, încât să faciliteze acordarea asistenței psihice persoanelor care o solicită. În principiu, neutralitatea analistului se concretizează și într-un minimalism al settingului, în care fotoliul și divanul ocupă locul central.

Cele 72 de fotografii prezintă în premieră cabinetele unor importanți psihanaliști din spațiul anglo-saxon. Tot atât de incitante sunt și interviurile luate de autoare deținătorilor de cabinete, în care aceștia își comunică deschis viziunea asupra spațiului de lucru. În ce măsură aceasta coincide cu cerința de principiu, urmează să constate fiecare cititor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Claudia Guderian

Traducător: Simona Ligia Tutunaru

Data apariției: octombrie 2021

Titlu original: Magie der Couch: Bilder und Gespräche über Raum und Setting in der Psychoanalyse

ISBN: 9786064010940

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 194

Limbă: Română

Dimensiuni: 23,5x27,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei