TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mică istorie a artei
Mică istorie a artei
Vezi
galerie

Mică istorie a artei

de Charlotte Mullins

Id: #430245

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O călătorie fascinantă prin 100 000 de ani de artă, de la primele opere artistice până la rolul central ocupat de artă în cultura contemporană


De ce s-au preocupat strămoșii noștri să facă artă? Ce însemna arta pentru ei și pentru noi, astăzi? De ce este arta importantă? Charlotte Mullins aduce arta la viață prin poveștile celor care au creat-o și, mai important, lărgește grupul celor incluși, creând un peisaj al artei divers și fascinant. Ne arată cum arta ne poate ajuta să vedem lumea diferit și să ne înțelegem locul în ea, cum ne permite să ne exprimăm, ne alimentează creativitatea și cum contribuie la starea noastră de bine.

 

În paginile acestei cărți te vei întâlni cu Armata de Teracotă și cu sculpturile Nok, cu artiști renascentiști precum Giotto și Michelangelo, cu deschizători de drumuri ca Pablo Picasso, Käthe Kollwitz sau Frida Kahlo și cu artiști contemporani care creează artă ca formă de rezistență precum Ai Weiwei și Shirin Neshat. Charlotte Mullins readuce în discuție și artiști uitați, ca Sofonisba Anguissola, Guan Daosheng și Jacob Lawrence și ne poartă pe tărâmurile Nigerului, prin Peru, Java, Rapa Nui și Australia, pentru a ne lărgi înțelegerea asupra artei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Charlotte Mullins

Traducător: Marina Oprea

Data apariției: iunie 2023

ISBN: 978-606-33-9991-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: creativitate, Cultură

Editura: Litera

 

Opinii editoriale

„O lucrare plină de viață, ideală pentru orice adult care dorește să înțeleagă mai bine subiectul... Mullins îl lasă pe cititor cu o apreciere extensivă, fără regrete, a artei și a poveștii umane.”

Wall Street Journal - Meghan Cox Gurdon

„O abordare proaspătă a istoriei artei”


The Great Women Artists Podcast - Katy Hessel