TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dostoievski 978-606-33-9586-4
Dostoievski
Vezi
galerie

Dostoievski

de Robert Bird

Id: #434828

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Considerat unul dintre marii clasici ai literaturii ruse și universale, Feodor Mihailovici Dostoievski a avut un destin unic nu doar ca scriitor, ci și ca om. Robert Bird, autorul acestei biografii, eminent expert în literatură și în cultura rusă, alcătuiește un extraordinar portret al scriitorului rus, punând în evidență legăturile dintre viața lui Dostoievski și marile sale romane. Inspirația pentru temele sociale, politice și religioase din IdiotulCrimă și pedeapsă, Frații Karamazov sau Demonii se găsește, în viziunea lui Bird, în parcursul existențial al lui Dostoievski. Scriitorul a fost la un pas de moarte în tinerețea sa, în fața plutonului de execuție, fiind grațiat în ultima clipă. A dus o luptă permanentă cu boala și cu lipsa banilor, factori care au conturat atmosfera specifică romanelor sale, una a întunecimilor aproape insondabile ale sufletului, văzute ca anticameră a revelației salvatoare. A fost implicat în marile dispute politice și sociale care au făcut valuri în Rusia țaristă a secolului al XIX-lea, iar gloria recunoașterii ca om de litere a venit abia în ultima parte a vieții sale.

 

Robert Bird construiește un tablou complex al omului și al romancierului Dostoievski, într-o lucrare scrisă cu empatie și deschidere, o carte accesibilă tuturor celor interesați de biografia și opera marelui scriitor rus.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert Bird

Traducător: Paul Slayer Grigoriu

Data apariției: februarie 2024

Titlu original: Fyodor Dostoevsky

ISBN: 978-606-33-9586-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curiozitate, destin, Cultură

 

Opinii editoriale

„A scrie o nouă biografie a lui Dostoievski este o provocare semnificativă. Studiul lui Robert Birds integrează cu succes opera dostoievskiană în viața scriitorului rus... O introducere utilă și ușor de citit, deosebit de interesantă pentru specialiști.”

Modern Language Review