TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Disciplinele orientale și psihoterapia occidentală
Vezi
galerie

Disciplinele orientale și psihoterapia occidentală

de Alan Watts

Titlu apărut în colecția Biblioterapia la Curtea Veche

Id: #387683

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Unul dintre reprezentanții de seamă ai contraculturii, Alan Watts a fost și un savant ancorat în realitatea științifică a epocii sale. Textele lui reprezintă dovada erudiției privind tehnicile psihoterapeutice și curentele de gândire asiatice.


Autorul cercetează problema ființei omenești situate într-un univers aparent ostil și ajunge să pună sub semnul întrebării normele fundamentale ale societății și iluziile care guvernează mintea. Ideile lui Freud și ale lui Jung au adus psihoterapia mai aproape de eliberare, dar, susține Watts, s-ar fi ajuns și mai departe prin apelul la înțelepciunea orientală, inaccesibilă până nu de mult majorității occidentalilor. Astfel, eliberați de constrângerile sociale, ne putem crea în sfârșit o legătură armonioasă cu universul.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alan Watts

Traducător: Oana Zamfirache

Data apariției: octombrie 2021

Titlu original: Psychotherapy East & West

ISBN: 9786064410450

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: identitate, societate, suflet

 

Opinii editoriale

Sursă de inspirație și entuziasm pentru oricine, această carte rezumă o cunoaștere vastă și o documentare pe măsură.

Los Angeles Times

Apariția, în ultimele decenii, a unor idei noi din neurologie, biologie, sociologie și spiritualitate ne îndeamnă să ne punem din nou problema relației dintre psihologia din Vest și cea din Est. Mai mult, există o preocupare privind remodelarea principiilor de bază ale filosofiei orientale în termenii psihologiei occidentale. Această modificare a cadrului epistemic, datorată în parte lui Watts, completează calea iluminării cu o cugetare asupra limitelor condiției umane.

Rachel Baum

Alan Watts este portavocea tuturor celor care vor să-și cunoască identitatea profundă și rolul în lume.

Watkins Review

Alan Watts este unul dintre acei puțini filosofi care consideră că cititorul trebuie să-i înțeleagă, fără să aibă nevoie pentru asta de studii universitare. Vrea pur și simplu să pricepi ce spune. Și, la fel de important: nu încearcă să te convertească nici la budism, taoism sau zen, nici la concepțiile proprii. Nu se consideră un fel de comis-voiajor care bate la ușa ta ca să-ți vândă Cuvântul care izbăvește.

Josh Guilar

Ce au în comun psihoterapia occidentală și străvechea filosofie răsăriteană? Ambele demonstrează falsitatea concepției conform căreia eul este izolat de restul lumii, sortit singurătății perpetue de la naștere până la finalul vieții.

Goodreads
Alan Watts
Alan Watts
Autor

Alan Watts (1915–1973) a fost filosof englez, scriitor și orator de renume inter...

vezi autor
Oana Zamfirache
Oana Zamfirache
Traducător

Oana Zamfirache a obținut titlul de doctor în filozofie cu o teză despre feminis...

vezi autor