TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Arta mesei. Eticheta modernă. Îndrumar practic. Gastronomie latinoamericană UN-ELC-AMEMNP-15-N-001
Arta mesei. Eticheta modernă. Îndrumar practic. Gastronomie latinoamericană
Vezi
galerie

Arta mesei. Eticheta modernă. Îndrumar practic. Gastronomie latinoamericană

de Elena Chiriţă

Id: #306436

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mulți dintre cititori, după ce vor vedea titlurile cărților publicate de mine până acum, se vor întreba ce legătură ar putea fi între diplomație și gastronomie. Primul meu răspuns la această nedumerire ar putea fi un citat ce aparține politicianului francez Jean Anthelme Brillat-Savarin: “Destinul fiecărei națiuni depinde de alimentația să.”

La recepțiile oferite de către Misiunile Diplomatice, cu prilejul Zilei Naționale sau la sosirea unui nou ambasador nu se organizează conferințe, ci se oferă preparate culinare tradiționale specifice țării lor. De aceea, gastronomia este considerată a fi o armă strategică a diplomației, o armă pe care eu am folosit-o, aș spune cu succes, ori de câte ori statutul diplomatic mi-a oferit prilejul să promovez gastronomia românească peste hotare. Papanasii, plăcintă cu dovleac și tortul de fasole, pregătit după o rețeta proprie, nu lipseau de la nici o acțiune de diplomație publică organizată de mine.

La rândul meu am descoperit savoarea gastronomiei latinoamericane, o gastronomie încărcată de istorie și multe obiceiuri culturale, de aceea m-am decis să scriu această carte.

În perioada șederii mele în America Latină am adunat rețete culinare de la localnici, de la membrele Asociației Doamnelor Diplomat, de la bucătari profesioniști, dar și de la indigeni din Delta Amacuro.

Gastronomia este o formă de schimb cultural și de apropiere a oamenilor, indiferent de naționalitate, etnie, religie, categorie socială și profesională. Totodată, să nu uităm că drumul condimentelor le-a permis spaniolilor și portughezilor să aibă contact cu continentul american și să schimbe istoria relațiilor internaționale.

Și dacă nu sunteți încă pasionați de bucătărie, va asigur că lectură acestei cărți va va fascina. Călătoria prin bucătăria latinoamericană îi va deschide cititorului apetitul și curiozitatea de a pregăti mâncăruri sănătoase cu arome exotice.

Poate nu este lipsit de importantă să menționez că această carte nu se rezumă doar la un rețetar culinar. Un capitol special l-am dedicat etichetei la masă, pentru că este important să învățăm cum să aranjăm și să folosim tacamurile, să știm care sunt locurile la masă rezervate pentru invitați și pentru gazdă, precum și multe alte reguli pe care trebuie să le cunoaștem și să le aplicăm. Din păcate, pentru multă lume, cuvântul “eticheta“ este asociat cu ceremoniile de la Curțile Regale.

Sunt puține persoane care cunosc adevărată semnificație a cuvântului “eticheta“ care descrie sistemul de reguli ale comportamentului social în viață de zi cu zi, dar și la evenimente solemne.

Elena Chiriță

extinde
 

Detalii produs

Autor: Elena Chiriţă

Data apariției: ianuarie 2015

ISBN: 978-606-28-0875-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 164

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universitară

 

Loc în topurile Cartepedia