TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vezi toate cărţile

Traducător \ Bogdan Diaconu

Raftul Cartepedia

Bogdan Diaconu

Vezi toate cărţile
Preview Dezvoltarea afacerilor sociale Dezvoltarea afacerilor sociale Karl Weber
Indisponibil

BIOGRAFIE

Este licenţiat al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnice din Bucureşti şi al Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti. Sub îndrumarea prof. univ. dr. Ilie Pârvu, a obţinut un master în filosofie teoretică şi titlul de doctor al Universităţii din Bucureşti cu o lucrare în care propune o nouă modalitate de a apăra realismul matematic, sprijinită pe teza indispensabilităţii structurilor matematice în elaborarea teoriilor ştiinţifice.

Între 1999 şi februarie 2009, a predat etică în afaceri, etică în administraţia publică şi sociologia comunicării în cadrul Academiei de Studii Economice, Bucureşti. În 2007, a obţinut Premiul Freedom House „Tânărul Jurna­list al Anului“, Secţiunea Actualitate internă. În 2008, a obţinut Premiul „Octavian Goga“ pentru poezie, acordat de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Cluj.

Coordonează, alături de Mihaela Moga, programul responsiblemanagement.ro, un proiect dedicat modelelor de bune practici în domeniul responsabilităţii sociale corporatiste şi al antreprenoriatului.

Împreună cu Mihaela Moga, a tradus Capitalism moral: O reconciliere a interesului privat cu binele public, de Stephen Young, Director executiv al Caux Round Table, una dintre cele mai prestigioase organizaţii de etică şi responsabilitate socială corporatistă. Lucrarea este în curs de apariţie la Curtea Veche Publishing, în colecţia Responsabilitate socială în afaceri.