TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vezi toate cărţile

Prefaţator \ Ion-Ovidiu Pânişoară

Raftul Cartepedia

Ion-Ovidiu Pânişoară

Vezi toate cărţile

BIOGRAFIE

Ion-Ovidiu Pânişoară (n. 1974) este profesor doctor, director al Departamentului de Formare a Profesorilor şi conducător de doctorat în ştiinţele educaţiei, Universitatea din Bucureşti. A participat în calitate de expert la seminarii şi conferinţe internaţionale şi naţionale (ca moderator, key-speaker şi preşedinte); este implicat, de asemenea, în programe de cercetare (director de program, formator şi evaluator). Participă activ cu contribuţii în presa academică, avînd interviuri în presa naţională şi intervenţii TV etc.

Coordonează colecţiile „Carieră. Succes. Performanţe” şi „Profesorul de succes” la Editura Polirom. Desfăşoară activităţi de training şi de consultanţă în mediul privat şi în 2012 a fondat site-ul educaţional www.performante.ro, adresat cadrelor didactice şi părinţilor.

La Editura Polirom a mai publicat: Prelegeri pedagogice (coautor, 2001), Managementul resurselor umane (coautor, ediţia I, 2004; ediţia a II-a, 2005), Ştiinţa învăţării. De la teorie la practică (coautor, 2005), Motivarea eficientă (coautor, 2005), Profesorul de succes. 59 de principii de pedagogie practică (2009), Cele 7 medalii ale succesului. Povestiri pentru părinţi şi copii (coautor, 2012), Medaliile succesului 2. Şcoala de vis (coautor, 2013), Medaliile succesului 3. Marele muzeu al cărţii (coautor, 2014).

Volumul Cele 7 medalii ale succesului a fost transformat în 2013 în animaţii educaţionale (în limbile română, engleză şi spaniolă), iar volumul Comunicarea eficientă a fost distins cu Premiul „C. Rădulescu-Motru”, acordat de Academia Română în anul 2010.