TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Edituri \ASCR
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Editura ASCR editeaza si promoveaza produse multimedia de excelenta în domeniile: psihologie si stiintele educatiei.

Editura ASCR a fost înfiintata în anul 2002, de catre Asociatia de Stiinte Cognitive din România (ASCR), iar din ianuarie 2008, a devenit persoana juridica cu identitate fiscala proprie (CUI RO23231292, NR. REGISTRU COMERT J12/487/2008). 
Activitatea sa editoriala este continua si consecventa în publicarea de carti din domeniile stiintifice mentionate.

Prin calitatea stiintifica a publicatiilor sale, editura raspunde solicitarilor care vin din partea comunitatii de specialisti – cadre didactice, cercetatori si studenti. Dar au fost dezvoltate si colectii sau produse (de exemplu, Psihologie si viata, Carti pentru copii, respectiv Softuri educationale) pentru un public mai larg, alcatuit din parinti, copii, nespecialisti, care au nevoie de solutiile pe care le poate oferi specialistul psiholog / educator / consilier.

Editura ASCR are în prezent în jur de 100 de publicatii editate în format tiparit si electronic, carti, reviste si softuri educationale. Ele au fost organizate si dezvoltate specializat pe colectii, dupa cum urmeaza:
1. Psihologul expert (23) - pentru specialisti si cercetatori din domeniul stiintelor cognitive: psihologie, inteligenta artificiala, neurostiinte, lingvistica teoretica, antropologie, filosofia mintii.
2. Psihologie si viata (7) - colectie care acopera un teritoriu de intersectie dintre specialistul practician psiholog sau educator si nespecialist.
3. Consiliere scolara (5) - colectie care ofera instrumente si solutii practice consilierilor scolari, educatorilor, profesorilor, dirigintilor, tuturor celor care lucreaza în domeniul scolar.
4. Educatie (10) Cartile acestei colectii abordeaza probleme fundamentale ale educatiei de astazi: componenta motivationala în învatare, strategii pentru elevii cu dificultati scolare, competente si evaluare, practicile de succes ale profesorilor, dinamica relatiilor elev-profesor s.a.
5. Carti pentru copii (8) Colectia propune un câmp deschis oricaror texte literare si non-literare cu valoare psihoterapeutica, pentru orice vârsta, ca resurse complementare în modalitatile stiintifice de abordare.
6. Softuri educationale (3) Softurile educationale sunt realizate de o echipa multidisciplinara de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei a Universitatii "Babes-Bolyai" si de la Asociatia de Stiinte Cognitive din România.
7. E-book-uri (4) Carti electronice cu continut multimedia pentru psihologi, psihoterapeuti si pentru publicul larg. 
8. Reviste stiintifice (2)
Cognition, Brain, Behavior. An interdisciplinary Journal (CBB), ISSN: 1224-8398, indexata PsychInfo; International Bibliography of Social Science; EBSCO; ProQuest
Psihologul, ISSN: 2068-5432, revista editata de Asociatia psihologilor din România si Colegiul psihologilor din România.

Dintre titlurile de carte care sunt în prezent comercializate pe site-ul editurii, 14 titluri sunt traduceri de carti ale unor autoritati din domeniul psihologiei, al psihologiei clinice si al educatiei, pentru care editura ASCR detine dreptul de traducere, editare si publicare de la diferite edituri straine relevante în domeniile amintite (Guilford Publications, Blackwell Publishing, Wiley & Sons, Springer Publishing, De Boeck s.a.).

Colectivul de referenti stiintifici ai revistelor pe care le editeaza ASCR, în mare parte, gireaza si calitatea stiintifica a cartilor editate de Editura ASCR.