TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Colecţii \ Trofeul Arthur
Vezi toate produsele

Trofeul Arthur Vezi toate produsele

În 2012 editura Arthur a lansat Trofeul Arthur, sperând să-i atragă să scrie pentru copii atât pe autorii serioși, pentru oameni mari, cât și pe cei care n-au publicat niciodată, dar vor să se joace și au ceva de spus.

Am ajuns la ediția a VIII-a a concursului de literatură pentru copii Trofeul Arthur și credem că am început să schimbăm câte ceva. Autori pentru oameni mari, dar și cei care scriseseră deja câteva cărți pentru copii au intrat în joc, i-am premiat și i-am publicat. Astfel, Florin Bican a fost câștigătorul Marelui Premiu la prima ediție a concursului, cu volumul Reciclopedia de povești cu rimă și fără tâlc, Adina Popescu a câștigat Marele Premiu la ediția a II-a, cu volumul O  istorie recentă a Țării Vampirilor. Cartea pricoliciului, Gabriel H. Decuble – Marele Premiu la ediția a IV-a, cu   volumul Cei trei măgăruși și cartea fermecată, Lavinia Braniște – Premiul pentru secțiunea 0-7 ani, la ediția a III-a, cu volumul Rostogol merge acasă, Laura Grünberg – Premiul pentru secțiunea Proză scurtă, la ediția I, cu volumul Să creştem mici.

Ne-am bucurat să găsim texte foarte bune ale unor autori care au scris pentru prima oară chiar pentru acest concurs sau poate acest concurs a fost prima ocazie de a-și face cunoscute textele pe care le păstrau în sertar. Astfel, am reușit să impunem scriitori ca Alis Popa - Aventurile piratului Ket, (Premiul pentru secțiunea 8-14 ani, ediția a III-a), Secretele  gunoaielor (Premiul pentru secțiunea 8-14 ani, ediția a VII-a), Ana Rotea - Dosarul Popcorn (Premiul pentru   secțiunea 8-14 ani, ediția a IV-a), Raluca Poenaru - Pericol (Marele Premiu, ediția a V-a), Cornel Vlaiconi -  Domnul Papuzek (Premiul pentru secțiunea 8-14 ani, ediția a V-a), Simona Sava, Mi-a rămas dulapul mic (Premiul  pentru secțiunea 8-14 ani, ediția a VI-a).

Deocamdată, printre cărțile premiate și publicate, avem doar două scrise și ilustrate de același autor: Irina   Dobrescu, Lupul jucător de poker (Marele Premiu, ediția a II-a); Corina Dascălu, Alfred, un monstru mult prea simplu (Premiul pentru secțiunea 0-7 ani, ediția a V-a), dar sperăm să descoperim cât mai multe.

Unele cărți stau deja la baza unor serii foarte iubite de copii (seria Rostogol de Lavinia Braniște, seria Popcorn de Ana Rotea), iar pentru altele copiii ne cer o continuare.