TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Scurta istorie a tractoarelor în limba ucraineană

Marina Lewycka
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Pornind de la un element autobiografic (cartea despre rolul tractoarelor in istoria Ucrainei moderne scrisa de tatal ei), autoarea construieste...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0323-X
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Pornind de la un element autobiografic (cartea despre rolul tractoarelor in istoria Ucrainei moderne scrisa de tatal ei), autoarea construieste povestea lui Nikolai, un vaduv ucrainean in virsta de optzeci si patru de ani, cetatean britanic naturalizat, un ins excentric, trasnit, egoist si gindind logic doar atunci cind e vorba de combustia interna. Dupa moartea sotiei, ratacit intr-o mare de zile si nopti solitare, el redescopera iubirea in persoana oportunistei Valentina, o ucraineanca de treizeci si sase de ani, blonda si divortata, care doreste sa obtina drept de rezidenta in Anglia si se instaleaza, cu „sinii ei superiori, botticellieni”, in casa si in viata batrinului, explodind ca „o grenada trandafirie si zulufata” in familia lui. Cele doua fiice ale lui Nikolai se dau peste cap sa-l extraga din hatisul amoros si juridic in care s-a afundat si, in cursul luptei impotriva dusmanului comun, surorile – care nu se iubeau mai deloc una pe alta – se apropie, invata sa se cunoasca si afla, impreuna cu cititorul, episoade tragice din istoria familiei si a tarii lor de origine. Scrisa cu verva si duiosie, ingenioasa si plina de umor, Scurta istorie a tractoarelor... este una dintre cartile pe care nu le poti lasa din mina pina la ultima pagina.

Autor: Marina Lewycka
Traducător: Fraga Cusin
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: A Short History of Tractors in Ukrainian
Pagini: 400
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, beletristică, elemente autobiografice, umor, excentric, dragoste, oportunistă
  • Marina Lewycka - Autor
    Marina Lewycka, nascuta in 1946 intr-un lagar de refugiati din Kiel, Germania, si-a petrecut copilaria si tineretea in Anglia. In prezent preda la Hallam University, Sheffield. Scurta istorie a tractoarelor in limba ucraineana, aparut in Anglia in 2005, este romanul ei de debut, primit cu cronici excelente in tara si in strainatate, nominalizat la Booker Prize si Orange Prize for Fiction si laureat al Bollinger Everyman Wodehouse Prize pentru cel mai bun roman...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

9 noiembrie 2006, Cultura - Cătălin Sturza
"Pentru pasionatii de tractoare care vorbesc ucrainiana. In regula, nu e nevoie sa fiti pasionati de tractoare. Si – hai, fie! – nici sa vorbiti ucrainiana. E nevoie doar de putin simt al umorului si de ceva rabdare cu o prozatoare debutanta, care va conduce printr-o serie de aventuri remarcabile pline de diferente si de conflicte culturale."
4 iulie 2006, Evenimentul zilei - Elena Vlădăreanu
"Romanul de debut al Marinei Lewycka, Scurta istorie a tractoarelor in limba ucraineana (laureat al «Bollinger Everyman Wodehouse Prize»), il atrage pe cititor in viata unei familii de imigranti ucrainieni din Marea Britanie, al caror echilibru vine din refuzul a ceea ce inseamna trai occidental: totul facut in casa, de la rochii pina la vinul de prune si conserve, economie la singe. Nikolai este un ucrainean de 84 de ani, cetatean britanic naturalizat, fost inginer de aviatie, acum pasionat de tractoare, vaduv de doi ani si cu un mare defect: s-a indragostit lulea de Valentina. Valentina este o ucraineanca blonda si voluptuoasa, cu implanturi, in virsta de 36 de ani, care are un baiat, Stanislav, dar si un mare defect: vrea cu orice chip drept de rezidenta in Marea Britanie."
24 august 2006, 24-FUN - Ştefan Agopian
"Titlul e amuzant, iar romanul si mai. Eroul autoarei engleze, un mos de optzeci si patru de ani, nu numai ca nu se sinucide din cauza anilor multi pe care ii cara in spate, dar plin de vitalitate se indragosteste de «o ucraineanca blonda, nurlie si divortata in virsta de numai treizeci si sase de ani»."

Opinia cititorilor