TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Să fugi!

Jean-Philippe Toussaint
Colecții/Serii: Leda Contemporan
Roman câştigător al Premiului Medicis în 2005. În romanul Să fugi! este vorba despre iubire, o iubire nu atât...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-102-065-5
Dimensiuni: 13x18,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Să fugi!

MAI MULTE DESPRE CARTE

Roman câştigător al Premiului Medicis în 2005. În romanul Să fugi! este vorba despre iubire, o iubire nu atât imposibilă cât neatinsă, o aşteptare. Cea mai mare parte a acţiunii se petrece în China zilelor noastre, mai precis la Shanghai şi la Beijing, un spaţiu extrem de dens el însuşi, sfâşiat între mizeria umană şi materială a magherniţelor şi violenţa brută a însemnelor occidentale ale societăţii de consum. Dacă fuga este o capcană, rămânerea, statul pe loc, demisia, eliberează. Ultima parte a acţiunii romanului se petrece în insula Elba, din nou în Europa, iar chinezoaica Li Qi este înlocuită de franţuzoaica Marie.

Autor: Jean-Philippe Toussaint
Traducător: Emil Paraschivoiu
Data apariției: 2007
Editura: Leda
Titlu original: Fuir
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură contemporană, roman, cărți premiate, iubire, așteptare
 • Emil Paraschivoiu
  Traducător
  Jean-Philippe Toussaint Jean-Philippe Toussaint - Autor
  Jean-Philippe Toussaint, scriitor belgian de limbă franceză, s-a născut în 1957 la Bruxelles. El scrie o literatură a lui post - nu în sensul de postmodernism ci, mai degraba, de post-idealism, de post-literatură, de post-om. Dacă în...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Jean-Philippe Toussaint
  Autor
  Emil Paraschivoiu - Traducător
  Prozator si dramaturg, de asemenea, eseist si traducator, s-a nascut la 4 noiembrie 1946 in Bradiceni (Gorj). A absolvit Facultatea de Filologie (sectia romana - franceza) a Universitatii din Bucuretti in 1972. In prezent este redactor-sef la editura Corint (departamentul de beletristica) din Bucuresti. A frecventat cenaclul "Junimea" al Universitatii Bucuresti, condus de criticul si profesorul Ovid S. Crohmalniceanu. A facut parte, alaturi de Mircea Nedelciu,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Jean-Claude Lebrun, L'Humanité
"În universul mondializat, Jean-Philippe Toussaint ia în derâdere limitele convenţionale ale spaţiului şi timpului. Face să survină o lume în acelaşi timp vastă şi restrânsă în care elementele disparate ale realităţii se încrucişează cu viziuni, fantasme şi angoase. Din ce în ce mai evident, romanul devine la el o artă liberă, locul tuturor interpretărilor, care deschide breşe inedite reflecţiilor existenţiale.”
Baptiste Leger, Lire
"Dacă virtuozitatea autorului străluceşte în irezistibile anecdote chinezeşti (cursa cu motocicleta, partida de bowling), ea impresionează mai ales în ultima parte a romanului, situată în Franţa. Iar ultimele pagini, la malul mării, desăvârşesc acest roman despre agonia iubirii şi pun punct jocurilor unor amanţi care nu se atrag decât pentru a se respinge mai bine.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus