TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Chestiunea Finkler

Howard Jacobson
Julian Treslove, un fost producător de radio la BBC, şi Sam Finkler, un cunoscut filosof evreu, scriitor şi vedetă de televiziune, sunt...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9786066091220
Dimensiuni: 14,5x21,5 cm
Tip copertă: Hardcover

Chestiunea Finkler

MAI MULTE DESPRE CARTE

Julian Treslove, un fost producător de radio la BBC, şi Sam Finkler, un cunoscut filosof evreu, scriitor şi vedetă de televiziune, sunt prieteni vechi. În pofida unei relaţii tensionate şi traiului foarte diferit, cei doi n-au pierdut legatura - şi nici cu fostul lor profesor, Libor Sevcik, un ceh întotdeauna mai îngrijorat de restul lumii decât de treaba lui. Acum, atât Libor, cât şi Finkler sunt văduvi şi împreună cu Treslove iau masa în spaţiosul apartament al lui Libor din centrul Londrei. Este o seara dulce-amară în care fiecare protagonist îşi aminteşte de vremurile în care iubeau, înainte de a deveni taţi, înainte de despărţiri, înainte de a trăi cu frica în sân pentru ce ar putea pierde. E mai bine oare să treci prin viaţă fără să cunoşti fericirea chiar deloc? Treslove descoperă că nu are lacrimi îndeajuns pentru tot ce au pierdut prietenii sai. Şi, ca în fiecare seară, exact la ora 11.30, în drum spre casă, ezită un moment în faţa ferestrei unui magazin de viori, moment în care este atacat. Acest atac schimbă totul.

Autor: Howard Jacobson
Traducător: Carmen-Iulia Bourceanu
Data apariției: mai 2012
Editura: RAO
Titlu original: The Finkler Question
Pagini: 352
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
umor, prietenie, roman, beletristică
  • Howard Jacobson Howard Jacobson - Autor
    Howard Jacobson s-a născut pe 25 august 1942, la Manchester. A crescut în Prestwich şi a fost educat la Stand Grammar School în Whitefield, apoi a urmat Downing College, Cambridge. A predat trei ani la Universitatea din Sydney, apoi la Selwyn College,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Câte ceva despre finkleri - Bogdan Alexandru Stănescu - bookmag.ro
 ”Un roman prea puţin roman, mai curând un lung eseu presărat cu nişte întâmplări – aici H.J. se apropie de Bellow, doar că pierde lupta din prima rundă, pentru că ironia lui Bellow îi este mult superioară.”
Umor evreiesc pe înţelesul multora - Alexandra Gaujan - bookblog.ro
”Bănuiesc că atenţia pe care a atras-o romanul se datorează în mare parte abordării conflictului aparent fără soluţie dintre israelieni şi palestinieni, despre care Jacobson a scris şi în calitate de jurnalist.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus