TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ochii doamnei mele. O poveste despre viața amoroasă a lui Shakespeare

Anthony Burgess
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Faimosul autor al Portocalei mecanice iluminează în acest roman somptuos, impregnat de spiritul elisabetan, firele nevăzute dintre...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-885-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:
Moartea la Deptford Moartea la Deptford Anthony Burgess

MAI MULTE DESPRE CARTE

Faimosul autor al Portocalei mecanice iluminează în acest roman somptuos, impregnat de spiritul elisabetan, firele nevăzute dintre viața și operele lui Shakespeare. De la ipostaza adolescentului obsedat de cuvintele rare sau inventate, la cea a poetului și dramaturgului în plină forță creatoare, romanul urmează itinerariul iubirilor lui Shakespeare, povestea lui de seducător și sedus reflectată în Sonete și în piesele de teatru.

În acest roman ambițios, scris pentru a marca împlinirea a patru secole de la nașterea Marelui Will, Anthony Burgess combină reconstituirea istorică și erudiția lingvistică cu umorul debordant, naratorul omniscient care relatează parcursul lui WS fiind un lector britanic de literatură engleză detașat în Orient, cu înclinații bahice, frustrat de ignoranța și de lipsa de apetit intelectual a studenților săi.
Cariera protagonistului WS este spectaculoasă – mănușarul provincial ajunge actor, apoi dramaturg și, într-un târziu, acționar al unei trupe de teatru londoneze, dar nu mai puțin spectaculoase sunt turbulențele politice din epoca elisabetană și intrigile de la Curte. WS preferă însă postura de observator imparțial al istoriei, refuzând să se implice în jocurile periculoase ce duc la căderea multor figuri de seamă ale vremii. Prietenia care-l leagă de tânărul și răsfățatul conte de Southampton și iubirea pentru misterioasa amantă exotică evocată în sonetele dedicate Doamnei Brune îi vor modela opera și îi vor hotărî destinul.

Autor: Anthony Burgess
Traducător: George Volceanov
Data apariției: martie 2015
Titlu original: Nothing like the sun
Pagini: 292
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
ficțiune, beletristică, dragoste, dorință, trădare, Shakespeare, actor, dramaturg, epoca elisabetană, curte, politică, istorie
  • Anthony Burgess Anthony Burgess - Autor
    Personalitatea complexa a lui Anthony Burgess (1917–1993) continua sa incite si sa deconcerteze. Romancier, dramaturg, compozitor, libretist, eseist, semantician, traducator si critic, totul tine la el de paradox. Literatura i-a adus succesul, dar Burgess ar fi...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Stephen Greenblatt
„O tentativă formidabil de ingenioasă, năucitoare la nivel verbal, de a pătrunde în tainițele vieții lăuntrice a lui Shakespeare. Burgess inventează, în chip strălucit, o istorie intimă a dorințelor sexuale și a trădărilor sale."
D.J. Enright, New Statesman
„Un roman de o mare inteligență, construit riguros, amintind de Doctor Faustus al lui Thomas Mann. Un veritabil tur de forță."

Opinia cititorilor