Această culegere de rețete este inspirată din bucătăria tradițională românească, dar cuprinde și rețete specifice bucătăriei internaționale. Ineditul acestei cărți constă în modalitatea de prezentare a rețetelor, menite să vină atât în ajutorul persoanelor specializate în acest domeniu, cât și al celor care doresc să se inițieze în arta culinară. Fiecare rețetă conține consumul specific de materii prime pentru 10 porții, gramajul produsului finit pentru o porție și procesul tehnologic de preparare, fiind concepută pe ideea asigurării unei alimentații fundamentate pe principii științifice.
În pas cu cerințele gastronomiei, această culegere – care conține circa 1500 de rețete – este destinată să contribuie la promovarea unui consum sporit de legume, în concordanță cu principiile echilibrate nutrițional, precum și la diversificarea sortimentului în acest sector.
Cartea este structurată în nouă capitole, corespunzătoare diferitelor grupe de semipreparate și preparate culinare, și conține, de asemenea, principalele metode moderne de preparare culinară pentru menținerea factorilor nutritivi conținuți de materiile prime, precum și metodologia de determinare a valorii calorice și nutritive a preparatelor culinare, ușor accesibile fiecărei persoane interesate. Reușita fiecărei rețete depinde într-o foarte mare măsură de respectarea cu strictețe a gramajelor prezentate în tabele, precum și a metodei de preparare specifice. Diversitatea, aspectul plăcut și atrăgător al preparatelor culinare, atenția și grija cu care vor fi servite vor contribui cu certitudine la asigurarea unor meniuri zilnice deosebite.
Departe de a se considera o culegere exhaustivă de rețete, această carte lasă totuși posibilitatea unei viitoare completări și, urmând îndeaproape modalitatea de preparare, se poate realiza cu succes un paralelism între preferințele dumneavoastră culinare și rețetele de față. În plus, cartea prezintă soluții practice și răspunde la cele mai diferite probleme pe care le întâmpinăm zilnic în preocupările noastre pentru îmbunătățirea calității alimentației cotidiene. Încheiem cu speranța că fiecare cititor, gurmand sau nu, va descoperi în prezenta lucrare atât informații utile, cât și rețete culinare de mare interes. Sperăm ca această ediție – a zecea – să preîntâmpine așteptările, cerințele și preferințele cititorilor noștri, pe ale căror opinii ne bazăm în perfecționarea acestei lucrări.
Alte titluri de
Violeta Borzea:
Cuiburi de berze
, Editura pentru Artă și Literatură
Întoarce-mă la mine
, Editura pentru Artă și Literatură , colecţia Literatură română contemporană
Locul unde mai trăia ziua
, Editura pentru Artă și Literatură , colecţia Literatură română contemporană
Luna gheboasă
, Editura pentru Artă și Literatură
Marea degringoladă amoroasă
, Editura pentru Artă și Literatură , colecţia Literatură română contemporană
Oameni care m-au trăit
, Editura pentru Artă și Literatură , colecţia Literatură română contemporană
Biblia pentru cei mici
, Neverland
Pinocchio (Ediție bilingvă română-engleză)
, Neverland , colecţia Pagini celebre
Ocolul pământului în optzeci de zile / Around the World in Eighty Days
, Naţional
Bucătărie
, Naţional
Vrăjitorul din Oz/The Wizard of Oz
, Naţional
Iubire peste timp (Vol. 3)
, Litera , colecţia Alma
Ți-a plăcut produsul?
Votează și spune tuturor părerea ta aici INTRĂ ÎN CONTpentru a vota