Minim 5% reducere la fiecare carte

Bucătărie - rețetar general, ediție revăzută și adăugită

Autor: Violeta Borzea, Dan Chiriac, Daniela Chiriac

Id: #440998
  • Publicată în
    April 2025
  • ISBN:
    978-606-39-1726-4

  • 904 pagini
  • Copertă:
    Hardcover
  • Dimensiuni:
    17x24 cm - Academic / X4
  • Hârtie:
    80g/m
  • vezi toate detaliile
Bucătărie - rețetar general, ediție revăzută și adăugită

Autor: Violeta Borzea, Dan Chiriac, Daniela Chiriac

Id: #440998
 

Această culegere de rețete este inspirată din bucătăria tradițională românească, dar cuprinde și rețete specifice bucătăriei internaționale. Ineditul acestei cărți constă în modalitatea de prezentare a rețetelor, menite să vină atât în ajutorul persoanelor specializate în acest domeniu, cât și al celor care doresc să se inițieze în arta culinară. Fiecare rețetă conține consumul specific de materii prime pentru 10 porții, gramajul produsului finit pentru o porție și procesul tehnologic de preparare, fiind concepută pe ideea asigurării unei alimentații fundamentate pe principii științifice.

 

În pas cu cerințele gastronomiei, această culegere – care conține circa 1500 de rețete – este destinată să contribuie la promovarea unui consum sporit de legume, în concordanță cu principiile echilibrate nutrițional, precum și la diversificarea sortimentului în acest sector.

 

Cartea este structurată în nouă capitole, corespunzătoare diferitelor grupe de semipreparate și preparate culinare, și conține, de asemenea, principalele metode moderne de preparare culinară pentru menținerea factorilor nutritivi conținuți de materiile prime, precum și metodologia de determinare a valorii calorice și nutritive a preparatelor culinare, ușor accesibile fiecărei persoane interesate. Reușita fiecărei rețete depinde într-o foarte mare măsură de respectarea cu strictețe a gramajelor prezentate în tabele, precum și a metodei de preparare specifice. Diversitatea, aspectul plăcut și atrăgător al preparatelor culinare, atenția și grija cu care vor fi servite vor contribui cu certitudine la asigurarea unor meniuri zilnice deosebite.

 

Departe de a se considera o culegere exhaustivă de rețete, această carte lasă totuși posibilitatea unei viitoare completări și, urmând îndeaproape modalitatea de preparare, se poate realiza cu succes un paralelism între preferințele dumneavoastră culinare și rețetele de față. În plus, cartea prezintă soluții practice și răspunde la cele mai diferite probleme pe care le întâmpinăm zilnic în preocupările noastre pentru îmbunătățirea calității alimentației cotidiene. Încheiem cu speranța că fiecare cititor, gurmand sau nu, va descoperi în prezenta lucrare atât informații utile, cât și rețete culinare de mare interes. Sperăm ca această ediție – a zecea – să preîntâmpine așteptările, cerințele și preferințele cititorilor noștri, pe ale căror opinii ne bazăm în perfecționarea acestei lucrări.

Vezi mai mult
 
Publicată în: April 2025
ISBN: 978-606-39-1726-4
Pagini: 904
Copertă: Hardcover
Editură: Naţional
Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4
Hârtie: 80g/m
Limba: Română
Toate categoriile:
   
Voturi
0.0 ( voturi )

5
(0)

4
(0)

3
(0)

2
(0)

1
(0)

Ți-a plăcut produsul?

Votează și spune tuturor părerea ta aici
 

De aceiași autori

 

Populare în Cartepedia