TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Doamna din Lac CS-LAL-DOAMDL-19-N-001
Doamna din Lac
Vezi
galerie

Doamna din Lac

de Laura Lippman

Id: #307411

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

New York Times Bestseller

Publishers Weekly Top 10 Crime Fiction of 2019

Publishers Weekly Best Fiction of 2019

Washington Post Best Fiction of 2019

Kirkus Best Fiction of 2019

În 1966, Baltimore e un oraș al secretelor pe care toți par să le știe – toți, mai puțin Madeline „Maddie” Schwartz. În urmă cu un an era o soție fericită, chiar răfățată – acum, și-a părăsit soțul, după o căsnicie de douăzeci de ani, hotărâtă să-și îndeplinească visul din tinerețe,  să găsească scopul și pasiunea vieții sale, să-și lase amprenta asupra unei lumi aflate în continuă schimbare.

Când îi ajută pe polițiști să găsească trupul neînsuflețit al unei fete ucise, reușește să primească o slujbă la ziarul de după-amiază din oraș, Star. Aici, are ocazia să-și construiască un renume și se pare că a găsit exact povestea care s-o propulseze: o femeie dispărută al cărei cadavru e descoperit în fântâna dintr-un parc. Numai că femeia e negresă, iar prejudecățile tuturor înseamnă că Maddie devine singura persoană căreia îi pasă de ce a fost ucisă.

În căutările sale, Maddie intră în contact cu tot felul de oameni care, până atunci, se aflau cu mult în afara cercurilor ei.

Numai că, de multe ori, ambiția și tenacitatea o orbesc, iar incapacitatea ei de a vedea dincolo de propriile nevoi va însemna un dezastru, și pentru ea, și pentru cei din jurul ei…

extinde
 

Detalii produs

Autor: Laura Lippman

Traducător: George Arion Jr.

Data apariției: ianuarie 2019

Titlu original: Lady in the Lake

ISBN: 978-606-8959-46-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 10x16 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Crime Scene Press

Teme: secret

 

Opinii editoriale

[Lippman] povestește un mister clasic prin prisma multor personaje care simt reverberațiile feminismului și a tensiunii rasiale într-un Baltimore din epoca luptei pentru drepturi civile… Doamna din Lac e o carte dureroasă, profundă, pe care o citești compulsiv.

Vanity Fair

Fanii Laurei Lippman vor devora acest roman polițist sofisticat, care surprinde spiritul acelei epoci și, în același timp, zugrăvește un tablou tulburător și puternic al amibiției feminine.

Publishers Weekly

Povestea e mai mare decât misterul, iar misterul e mai mare decât soluția. Talentul lui Lippman în materie de roman de suspans e delicios. Ea izbutește să ia rasismul, clasismul și sexismul din urmă cu 50 de ani și să le învăluie într-o dramă de epocă stilată, sexy, tensionată…

Kirkus Reviews

[Doamna din Lac] arată prăpastia care exista pe atunci între ce considerau alții că ar trebui să facă femeile și lucrurile spre care aspirau ele, de fapt.

Stephen King