TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Maurice 978-973-46-7151-9
Maurice
Vezi
galerie

Maurice

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom. Esenţial la Polirom

de E.M. Forster

34 95 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 29.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea Maurice de E.M. Forster apărută la editura Polirom

Roman ecranizat în 1987, în regia lui James Ivory, cu Hugh Grant, Rupert Graves şi James Wilby în rolurile principale

Scris la începutul secolului trecut, imediat după Howards End, şi publicat abia în 1971, Maurice a mers înaintea timpului său prin temă şi prin ideea că dragostea dintre doi bărbaţi poate exista. Petrecîndu-se într-o elegantă lume edwardiană, povestea lui Maurice începe cînd personajul are paisprezece ani. Acţiunea îl urmăreşte în perioada în care e elev de liceu, apoi student la Cambridge şi, în final, angajat la firma familiei. Într-o societate împărţită riguros în clase sociale, personajul principal al romanului e un tînăr obişnuit, convenţional, care se integrează perfect, însă această aparenţă ascunde o realitate cu totul diferită: Maurice e homosexual. Între dorinţa de a se vindeca de această „boală de care suferă nefericiţi ca Oscar Wilde” şi aceea de a-şi asuma adevărata identitate, Maurice parcurge etapa negării, a constrîngerilor religioase şi sociale, a despărţirii şi geloziei. Pe fundalul poveştii de dragoste şi al conştientizării homosexualităţii, Maurice se distinge de celelalte romane ale lui Forster prin caracterul intimist şi exprimarea radicală a libertăţii individuale.

extinde

Detalii produs

Autor: E.M. Forster

Traducător: Cornelia Marinescu

Data apariției: februarie 2018

ISBN: 978-973-46-7151-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Polirom

Pagini: 264

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură >> Literatură universală
Speciale >> Cărți care stârnesc reacții
Speciale >> Cărți care boicotează ignoranța
Speciale >> Catalog Cartepedia
Cuvinte cheie:
roman ecranizat, dragoste, homosexualitate, identitate, libertate

Opinii editoriale

Maurice este acum citit şi predat în universităţi din toată lumea. Romanul e remarcabil nu numai pentru frumuseţea scriiturii, ci şi pentru curajul său… pentru faptul că în el se întrevede un soi de generozitate melancolică: bărbaţii care iubesc alţi bărbaţi n-aveau cum să fie fericiţi în lumea în care trăia Forster, aşa că i-a lăsat în grija fanteziei.” 

The New Yorker

„Deşi romanul lui Forster urmăreşte eforturile lui Maurice de a-şi ascunde homosexualitatea, de a se «vindeca» de ea şi, pînă la urmă, de a şi-o accepta, personajul său cheie este de fapt cameleonicul Clive, care-şi închipuie că propriile sentimente pentru alţi bărbaţi sînt un moft. Clive întrupează conservatorismul, conformismul, ca să nu mai amintim toate dorinţele ascunse, pe care Forster le-a văzut reprimate de societatea engleză a zilelor sale.” 

The New York Times

„Romanul lui Forster luptă pentru o anumită discreţie, pentru un spaţiu personal, fizic şi psihic, aflat dincolo de bătaia oricărui ochi indiscret. La un secol de cînd a fost scris, Maurice pare la fel de actual.”

The Guardian
E.M. Forster
E.M. Forster
autor

Edward Morgan Forster (1879 - 1970), cunoscut ca E.M. Forster, se naşte la...

vezi autor

Opinia cititorilor