TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Logodnica PO-DOR-LOGODN-17-N-001
Logodnica
Vezi
galerie

Logodnica

de Doina Ruști

Titlu apărut în colecția Fiction LTD la Polirom

Id: #249911

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

David Kinsella este un regizor britanic, stabilit în Norvegia. De fapt, prin sînge este irlandez, plin de pasiune, ca toţi fidelii Sfîntului Patrick, dar a ales să-şi potolească temperamentul de foc în liniştita şi calma Norvegie, care l-a adoptat. Regizor de succes, David este legat şi de România, unde are mulţi prieteni care îi cunosc viaţa şi pasiunile. Iar una dintre aceste pasiuni a vrut să-i fie transformată într-o carte. Fără ezitare, gîndul m-a dus la Doina Ruşti, stăpîna cuvintelor şi a poveştilor care te fascinează. Ca noi toţi, şi David a fost cucerit de farmecul ei narativ şi-a rugat-o să-i scrie povestea de dragoste. Altcineva vede uneori mai bine decît tine cheile ascunse într-o serie de întîmplări. Însă nu acesta a fost motivul principal al lui David. El a vrut să experimenteze condiţia de personaj. Să simtă pe propria piele ochii necruţători ai spectatorului. Desigur, şi-a închipuit că Doina va urmări faptele pe care el însuşi i le mărturisise, lucru imposibil, avînd în vedere originalitatea ei ieşită din comun. «Ce poveste este aceea, a întrebat ea, spusă pe o singură voce? Orice iubire presupune un EL şi o EA, două puncte de vedere.» Prin urmare, Doina a scris un roman admirabil, din două confesiuni, pe cît de diferite, pe atît de legate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Doina Ruști

Data apariției: septembrie 2017

ISBN: 978-973-467-027-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 
 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Se spune că în orice legendă este și un sâmbure de adevăr. Oare să stea la fel lucrurile și cu legendele urbane contemporane? În romanul Logodnica, Doina Ruști scrie despre una dintre aceste noi legen......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Scris în trei luni, romanul Logodnica nu este doar povestea de iubire a lui David, ci şi o parabolă despre Est şi Vest, despre extremele Europei.

Dan Burlac

Doina Ruşti are capacitatea rară de a surprinde ipocrizia indivizilor şi a societăţii, sub cele mai inofensive forme, dar care, sub lentoarea derulării epice, are o funcţie constant erozivă. O scriitură picturală (prin comparaţia perfect utilizată) şi cinematografică prin amploare.

Ramón Acín, Turia
Doina Ruști
Doina Ruști
Autor

Doina Ruști este una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane din Român...

vezi autor