TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sufocare BB-JUD-SUFOCA-18-N-001
Sufocare
Vezi
galerie

Sufocare

de Junot Diaz

Titlu apărut în colecția CTRL + F la Black Button Books

Id: #252611

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cu aceste zece proze scurte care cartografiază spațiul cartierelor din Republica Dominicană și pe cel al comunităților urbane sărace din New Jersey, Junot Díaz își face remarcabilul debut literar. Proza sa este puternică și categorică, încărcată de magnetismul descoperirii. În ”Sufocare”, Díaz compune imagini anamnezice în ritmurile furiei și ale eliberării, ale frustrării și ale bucuriei, ale inocenței și ale blazării.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Junot Diaz

Traducător: Daniela Rogobete

Data apariției: ianuarie 2018

ISBN: 978-606-945-076-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 164

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Sufocare reprezintă volumul de debut al celebrului scriitor american Junot Díaz, volum care l-a scos repede în față prin amestecul de engleză cu spaniolă și prin personajele prozelor sale, personaje d......“

citește mai mult
Alexandra Bondoc Alexandra Bondoc

,,Sufocare reprezintă volumul cu care Junot Díaz, autor distins cu premiul Pulitzer în 2008 (pentru romanul Scurta și minunata viață a lui Oscar Wao), își făcea debutul literar în 1996. Cele zece proze......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Junot Díaz transfigurează confuzia și dezorientarea cu un simț riguros al formei... Contorsionează sufletul cu o cumpătare atent calibrată.

The New York Times

Acest incredibil volum de proză scurtă expune fără sentimentalism viața imigranților din Republica Dominicană, încă un raport din prima linie al promisiunii ambivalente a visului american. Díaz descrie mai mult decât dislocarea fizică, părăsirea țării și a culturii natale are prețul ei... În această istorisire cubistă viața este marcată de machismul perpetuu, de episoade violente și de teste severe ale încrederii din partea celor iubiți. Personajele sunt îngreunate de duritatea circumstanțelor, dar Díaz le conferă tinerilor naratori un simț al umorului remarcabil.

San Francisco Chronicle