TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Schije PO-IBM-SCHIJE-17-N-001
Vezi
galerie

Schije

de Ioana Baetica Morpurgo

Titlu apărut în colecția Ego | Proză la Polirom

Id: #250156

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Rănit într-o ambuscadă, Toma părăseşte Baza de Operaţiuni Speciale FOB Tagab-Kutschbach, Afganistan, unde a fost detaşat alături de Forţele Speciale din 2009, şi se întoarce în Celei, satul de baştină.


Peste câteva luni e decorat de preşedintele Traian Băsescu, însă statutul de erou în lupta împotriva terorismului îl resimte incongruent cu situaţia personală – nevasta lui între timp s-a încurcat cu un poliţist şi se hotărăşte să plece cu el în Italia, amintirea prietenului său care a murit pe front îl urmăreşte pretutindeni, satul e cuprins de paralizie. Simptomele de PTSD îşi fac loc progresiv în viaţa lui Toma. Singurii oameni cu care reuşeşte să se conecteze cu adevărat acum sunt băieţelul lui de şapte ani, un ţigan cu care a stat în bancă în şcoala generală şi văduva prietenului său, cu care începe o relaţie pur sexuală.


Flashbackuri din zona de conflict armat se inserează în viaţa de zi cu zi, alături de antidotul lor – memoria copilăriei. Prima parte din Trilogia HSchije este un roman despre violenţă, conştiinţă, masculinitate, memorie şi timp. Este un roman despre clişee instituţionalizate, psihologia maselor, dizolvarea identităţii personale. Şi despre supravieţuire.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioana Baetica Morpurgo

Data apariției: octombrie 2017

ISBN: 978-973-46-7016-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: terorism, moarte, trădare

Ioana Baetica Morpurgo
Ioana Baetica Morpurgo
Autor

Ioana Morpurgo Baetica s-a născut în 1980. A absolvit Facultatea de Litere din B...

vezi autor