TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Păsări. Doruri LE-GAH-PSRI0D-17-N-001
Păsări. Doruri
Vezi
galerie

Păsări. Doruri

de Gabriela Hornoiu

Id: #262981

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Gabriela Hornoiu este omul-suflet. Ea reușește cel mai bine să surprindă sufletul omului cu toate răsăriturile, ploile și furtunile lui. Dincolo de cortină a fost volumul de debut al autoarei în care ne-a prezentat fără menajamente, fără ocolișuri sau false pudori forma nudă a durerii și a singurătății.
Gabriela Hornoiu revine astăzi cu un volum de poezii în care surprinde pendularea sufletului între porțile închise ale cerului și scoarța aspră a pământului care-i este povară. Fiecare poezie este o respirare, o bătaie de inimă, o fâlfâire inutilă de aripă. Nu se poate ca citind poeziile Gabrielei Hornoiu să nu simți cum în vene se strecoară un fior rece de pustiu.
Sufletul pe care-l zidește Gabriela în volumul Păsări este unul fără de loc, fără de timp, este un suflet închis într-o colivie, pedepsit să trăiască cu privirea spre cer, ducând pe umeri poate cea mai grea dintre dureri, Dorul.
Niciun alt titlu nu ar fi fost mai potrivit pentru aceste bucăți de suflet ce au îmbrăcat forma versului, pentru că doar poezia ajunge cel mai bine în ultima celulă a sufletului uman. Păsări este titlul perfect deoarece două sunt păsările plecate spre înalturi și, ca o pasăre cu aripile tăiate, o alta se zbate în colivie.
Lecturarea acestui volum nu este o invitație la durere, la empatie, nimeni nu poate zbura în locul păsării fără aripi, dar este dovada durerii trăite cu demnitate, cu asumare. Daria Hornoiu îndemna la „o viață trăită întreg”, Gabrielei Hornoiu i-a rămas să-și trăiască durerea întreg, fără să aștepte că cineva să-i ia de pe umeri povara. Poezia Gabrielei Hornoiu este un zbor mut, stins, delicat. (Laura Maria Prodan, autoarea romanului Tanu)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriela Hornoiu

Data apariției: ianuarie 2017

ISBN: 978-606-8814-58-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 129

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Libris Editorial