TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Omar și diavolii PO-DAC-OMARID-17-N-001
Omar și diavolii
Vezi
galerie

Omar și diavolii

de Dan Ciupureanu

Titlu apărut în colecția Ego | Proză la Polirom

Id: #247471

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Un personaj memorabil acest Ian-Omar. Narațiunea se dezvoltă insinuind ca locul lui nu e de fapt nicăieri pe acest pământ, că patria lui și a noastră, a celor care îi citim povestea, este în altă parte. Insinuarea alunecă spre revelație, grație bolilor noastre, ale părinților și bunicilor și totodată grație istoriei. O revelație potențată de un talent poetic de excepție... Cum se întâmplă de regulă în romanele atinse de harul vizionarismului, această istorie personală tinde să dea seama de istoria unei întregi generații.” (Radu Aldulescu)

„Dan Ciupureanu «explodează» cu un bildungsroman à rebours: autofictiune crudă, nu doar lipsită de concesii pentru amorul propriu al naratorului, ci chiar înclinată spre un anumit masochism, susținută de un ritm care îți tăie respirația, poetică, însă cu un simț al grotescului ce trimite, păstrând proporțiile, la tribulațiile lui Ferdinand din Moarte pe credit, cu o tușă de candoare salingeriana și, pe alocuri, cu o încrâncenare à la Eddy Bellegueule, din fericire fără urmă de inflamare ideologică și resentimentară. Toate acestea, punctate de flashuri psihotice care te duc cu gândul la Recviem pentru un vis. Omar și diavolii are o autenticitate de brut art, fiind abia în ultima instanță și retroactiv un pariu cu literatură. Un pariu câștigat miraculos.” (O. Nimigean)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dan Ciupureanu

Postfaţator: Radu Aldulescu

Data apariției: ianuarie 2017

ISBN: 978-973-46-6511-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Omar și diavolii este genul acela de carte ce trebuie citită, de la început și până la sfârșit, cu două rânduri de priviri. Trebuie urmărit stratul (firul narativ) și vânat substratul. Pentru că la o......“

citește mai mult
Radu Aldulescu
Radu Aldulescu
Postfaţator

Radu Aldulescu s-a născut pe 29 iunie 1954, la Bucureşti, şi a debutat în 1993 c...

vezi autor