TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sfârşitul singurătăţii PO-BEW-SFRITS-17-N-001
Sfârşitul singurătăţii
Vezi
galerie

Sfârşitul singurătăţii

de Benedict Wells

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #250158

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Jules şi cei doi fraţi ai săi mai mari, Marty şi Liz, sînt nişte copii foarte diferiţi unul de celălalt, însă un unic eveniment tragic îi uneşte. Crescuţi într-un mediu perfect, aproape idilic, ei vor pierde această viaţă liniştită în urma unui accident în care le mor amîndoi părinţii. Deşi trimişi la acelaşi internat, fiecare o apucă pe calea sa, îndepărtîndu-se şi pierzînd legătura cu ceilalţi. Mai ales Jules, odinioară un munte de încredere în propriile forţe, se retrage acum în lumea viselor şi a fanteziei. Singura prietenie din viaţa lui i-o poartă misterioasei Alva, dar nu-şi va da seama ce înseamnă pentru el decît ani buni mai tîrziu. Cînd Jules o reîntîlneşte pe Alva ca adult, pare că cei doi vor putea recupera timpul pierdut. Însă trecutul revine cu toate fantomele lui şi este de neoprit.

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură 2016

extinde
 

Detalii produs

Autor: Benedict Wells

Traducător: Gabriella Eftimie

Data apariției: octombrie 2017

ISBN: 978-973-46-6622-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: prietenie

 

Opinii editoriale

„Benedict Wells a îndrăznit să scrie despre un subiect tulburător, pe care-l stăpîneşte fără cusur. Vocea lui narativă e calmă, la răstimpuri melancolică. Imaginile sînt puternic schiţate, iar conturul personajelor nu are trăsături inutile.” 

St. Galler Tagblatt

„Cel mai bun roman de John Irving care n-a fost scris de John Irving. Wells creează personaje credibile, poveşti de dragoste cu fundal psihologic fascinant şi scene de neuitat.” 

Der Tagesspiegel

„Deşi e abia trecut de treizeci de ani, Benedict Wells scrie ca un profesionist, înţelept şi plin de dragoste faţă de personajele sale.” 

Literatur Spiegel

„Povestea pe care o spune Wells este uimitoare, aproape un basm.” 

Frankfurter Allgemeine Zeitung