TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ministerul fericirii supreme HF-ARR-MINIFS-19-N-001
Vezi
galerie

Ministerul fericirii supreme

de Arundhati Roy

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #262028

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bestseller New York Times • cea mai bună carte din 2017 aleasă de Sunday Times, NPR, Amazon, KirkusThe Washington PostNewsday, Hudson Group • roman nominalizat la Man Booker Prize 2017 • finalist la National Book Critics Circle Award 2017 • nominalizat la Carnagie Medal 2018.

 

La douăzeci de ani de la romanul ei de debut, Dumnezeul lucrurilor mărunte, care a câștigat Booker Prize ȋn 1997, după același număr de ani de activism și mai multe volume de eseuri publicate, scriitoarea indiană a revenit la literatură cu mult așteptatul roman Ministerul fericirii supreme. Arundhati Roy ne dăruiește, cu același amestec irezistibil de furie și tandrețe, un mozaic al Indiei contemporane, într-o amplă simfonie literară închinată celor care, striviți de lumea dezumanizată, sunt salvați de iubire și speranță.

 

Ministerul fericirii supreme ne poartă ȋntr-o călătorie care se ȋntinde pe mai mulți ani, ieșind din mahalalele ȋnghesuite ale vechiului Delhi, trecând prin noua metropolă ȋnfloritoare și ajungând ȋn Valea Cașmir și pădurile din India Centrală, unde războiul e pace, iar pacea e război și unde, din când ȋn când, se declară „normalitatea”.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Arundhati Roy

Traducător: Alexandra Coliban

Data apariției: mai 2019

Titlu original: The Ministry of Utmost Happiness

ISBN: 978-606-779-491-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 456

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: conflict, fericire, libertate, război, umor

 

Opinii editoriale

„Un labirint fascinant, la înălțimea așteptărilor. […] Ministerul fericirii supreme vă va solicita atenția și vă va pune pe gânduri. Iar cititorii dedicați se vor simți răsplătiți de un sentiment renăscut de empatie pentru umanitate.”

The Independent

„O nestemată – o vijelie de roman: o creație remarcabilă, o poveste deopotrivă intimă și universală, abundând de umor și indignare.”

The Washington Post

„O întoarcere răvășitoare, memorabilă, în lumea fanteziei.”

The Guardian

„Pentru cititor devin palpabile complexitatea, energia și diversitatea Indiei de azi, în care întunericul și vitalitatea exuberantă se îngemănează.”

The Financial Times

„O capodoperă. Roy se alătură lui Dickens, Naipaul, García Márquez și Rushdie prin compasiune constantă, magia povestitului și umorul fin. O poveste despre suferință, sacrificiu și transcendență.”

Booklist
Arundhati Roy
Arundhati Roy
Autor

Arundhati Roy este scriitoare, iar romanul ei Dumnezeul lucrurilor mărunte (The...

vezi autor