TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
America de peste pogrom (Top 10+) PO-CTM-ADPPT1-17-N-001
America de peste pogrom (Top 10+)
Vezi
galerie

America de peste pogrom (Top 10+)

de Cătălin Mihuleac

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #251236

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Premiul pentru Proză, pentru anul 2016, acordat de Uniunea Scriitorilor din România, filiala Iaşi

„America de peste pogrom” evoluează pe două mari planuri aparent divergente. Primul, situat în România interbelică și bazat pe documente istorice și pe mărturii de arhivă secretă din epocă, face dezvăluiri senzaționale despre viața social-politică și convulsiile interetnice din acea perioadă. Al doilea plan este construit în jurul unei familii de evrei americani din anii 2000, specializată în comerțul cu mărfuri second-hand. O familie fără trecut, în aparență, ai cărei membri sunt ghidați doar de pragmatismul vremurilor noastre, unde totul – de la haine pâna la idei și chiar nostalgii – este „la mâna a doua”.

Două femei cu personalități excepționale vor uni cele două planuri, iar cheia poveștii lor, aflată sub semnul unei memorii prodigioase, care aparține atât rațiunii, cât și inimii, va fi gasită la final, când trecutul se dizolvă miraculos în prezent.

Cătălin Mihuleac reușește să impună atenției publice evoluția acestui „dosar de existențe” internațional, ale cărui file, redate prin tensiunea și culoarea decupajului filmic, uimesc și emoționează pe întreg parcursul lecturii. Noul său roman pledează pentru reconcilierea cu ceilalți, dar, în primul rând, pentru reconcilierea cu tine însuți. Este o invitație la înțelegere și toleranță, care leagă ingenios sute de destine și trei orașe cu istorii fabuloase: Iași, Washington D.C. și Viena.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cătălin Mihuleac

Data apariției: septembrie 2017

ISBN: 978-973-46-7174-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: interbelic, secret

 

Opinii editoriale

„Cătălin Mihuleac răscoleşte prin romanul său despre pogrom sufletele oamenilor. (…) Cu acest roman, apărut la Editura Polirom, autorul a scos pe tărîm literar evenimentele îngrozitoare săvîrşite de armata română cu ajutor german, sub ochii autorităţilor. Această rezonanţă puternică actuală arată că generaţia mai tînără din România a început să se preocupe de trecutul antisemit al ţării.”

Neue Zürcher Zeitung

„Scriitorul Cătălin Mihuleac a publicat în 2014 un roman îndelung aclamat despre pogromul de la Iaşi şi trenurile morţii, America de peste pogrom. De atunci, Cătălin Mihuleac a fost invitat adesea la evenimente avînd ca subiect Holocaustul din România. El spune: «În România există încă un grup influent de persoane care neagă fără ezitare Holocaustul».”

Der Spiegel
Cătălin Mihuleac
Cătălin Mihuleac
Autor

Cătălin Mihuleac este un cunoscut prozator şi dramaturg român. A debutat ca sc...

vezi autor