TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Marea, dimineața

Margaret Mazzantini
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom. Actual
 Farid trăiește într-una din ultimele oaze din Sahara. Lumea lui este deșertul fără sfîrșit, locul fierbinte al nașterii și...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-4452-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

 Farid trăiește într-una din ultimele oaze din Sahara. Lumea lui este deșertul fără sfîrșit, locul fierbinte al nașterii și al fericirii, locul împlinirii și al păcii. Această pace va fi însă sfîșiată de un zgomot la început insinuant, apoi din ce în ce mai puternic, care se apropie încet, ca un animal de pradă, chiar din inima deșertului: războiul. Jamila, mamă văduvă, nu are altă cale decît să-și ia copilul și să fugă. Unde însă? Spre mare, spre celălalt deșert. Dincolo, de cealaltă parte a întinderii de apă, Vito, care-și trăiește copilăria în Sicilia, asistă la sosirea valurilor de refugiați. Refugiat la rîndul lui, el este fiul unei arăboaice și ea pribegită încă din copilărie. Dacă privirea lui Vito ar putea străbate marea, el ar vedea cum, cu ochii în lacrimi, Jamila linge buzele chinuite de morbul setei ale micuțului Farid. 

Autor: Margaret Mazzantini
Traducător: Gabriela Lungu
Data apariției: mai 2014
Editura: Polirom
Pagini: 168
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
deșert, mare, copilărie, roman
  • Margaret Mazzantini - Autor
    Margaret Mazzantini s-a născut în 1961, la Dublin. Îşi petrece copilăria şi adolescenţa în diverse ţări europene, mai ales în Spania, pînă cînd familia ei se stabileşte definitiv în Italia. Urmează cursurile Academiei de Artă Dramatică din Roma. După o frumoasă carieră artistică în teatru, cinema şi televiziune, Margaret Mazzantini renunţă la scenă în favoarea scrisului. Debutează în...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

La Stampa
„Marea, dimineata e o poveste minunata, al carei limbaj are intensitatea simplitatii feminine si o deschidere spre metafora, spre expresivitate, a caror gratie nu e niciodata lipsita de sensuri.”
Margaret Mazzantini
„Simt ca un roman bun trebuie sa ajunga la toti cititorii, asa cum scriitori mari precum Dostoievski vorbesc pe limba tuturor. Pina la urma, chiar si povestile sint intotdeauna aceleasi: lupta de a transcende umanitatea, vietile noastre efemere, toate acestea sint teme universale care ating sufletul oricui, din orice parte a lumii.”

Opinia cititorilor