TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Și v-am spus povestea așa AR-FLB-IVSPAA-18-N-001
Vezi
galerie

Și v-am spus povestea așa

de Florin Bican

Titlu apărut în colecția Serie de autor Florin Bican la Arthur

Id: #255741

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Aventurile cailor năzdrăvani rememorate de ei înșiși | Ediția a II-a
 

Descriere produs

Şi v-am spus povestea aşa aduce laolaltă basme clasice româneşti (cele cu Aleodor Împărat, Harap Alb, alături de întreaga cohortă de feţi-frumoşi, cai năzdrăvani, împăraţi şi fete de împăraţi) şi uneşte ingenios poveştile lor într-una mai mare, un basm la superlativ, care păstrează din cele vechi, întregindu-le, firescul, umorul şi vraja povestirii.
 
Cine iubeşte basmele româneşti le va regăsi aici, „aduse la zi“ printr-o rescriere originală și amuzantă – din care vom afla că toate poveştile faimoase ale literaturii române sunt, de fapt, una singură, şi că drumurile eroilor lor s-au întretăiat adesea în chipuri neaşteptate.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Florin Bican

Ilustrator: Mircea Pop

Data apariției: septembrie 2018

ISBN: 9786060867036

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x19 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Arthur

Teme: umor

 

Din blogul Cartepedia

Sonia Wincentowicz Sonia Wincentowicz

,,Dacă vă plac basmele (şi cum să nu vă placă?!), trebuie neapărat să citiţi cea mai recentă carte a lui Florin Bican, Şi v-am spus povestea aşa. Veţi regăsi cele mai cunoscute personaje şi poveşti clas......“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,Calul românesc, pare-se, are locul său aparte în zoologia universală. Nu doar că are mereu un aport de netăgăduit spre sfârşitul basmului, atunci când voinicul e la ananghie, dar e atât de cumpătat şi......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Basmul acesta pe care Florin Bican îl coase are foarte multe trimiteri în realitate, în imediat. Și aici e paradoxul și, de fapt, clenciul poveștii, pentru că de obicei basmele ne decuplează de la realitate și ne mută pe un tărâm fantastic. Nu și aici. [...] La Florin Bican se vede și se simte dorința de a împleti povești. Citindu-i paginile, îi citești cumva și zâmbetul de pe chip. E prima dată când mi se întâmplă lucrul ăsta în cazul unui scriitor.

Radu Paraschivescu
Arthuroteca - lecturi cu Adriana Moca. #6 Și v-am spus povestea așa
VIDEO
Florin Bican
Florin Bican
Autor

Florin Bican - n. 29.3.1956, Bucureşti. A absolvit Facultatea de Limbi şi Litera...

vezi autor