TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Gimnosperme și angiosperme - Planșă educativă DP-FLA-GIIAPE-17-N-001
Gimnosperme și angiosperme - Planșă educativă
Vezi
galerie

Gimnosperme și angiosperme - Planșă educativă

de Florica Alexandrescu

Id: #251295

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Angiospermele sunt plantele cele mai evoluate și cele mai răspândite de pe suprafața Pământului. Ele sunt variate și se pot acomoda la diverse condiții de viață. Sunt plante lemnoase sau ierboase, anuale și perene, adaptate atât în mediul terestru, unde predomină, cât și în mediul mlăștinos și acvatic. Specific lor este faptul că au semințele închise în fruct. Ele se împart în două categorii: dicotiledonate și monocotiledonate.

Cele mai multe angiosperme au flori hermafrodite, adică organele reproductive femele și mascule sunt cuprinse în interiorul aceleiași flori. Exemple de angiosperme: floarea-soarelui, măr, păr, măceș, trandafir, fasole, varză, cartof, ceapă, lalea, grâu etc.

Gimnospermele sunt plante lemnoase - arbori sau arbuști - care au semințele neînchise în fruct. Ele cuprind plantele ale căror semințe se dezvoltă pe o carpelă deschisă. Gimnospermele sunt întâlnite în zonele reci ale globului, formînd păduri, și în regiunile înalte, de deal și de munte. Coniferele sunt plante lemnoase, arbori sau arbuști care apar în pădurile din zona montană, și ale căror flori sunt grupate în conuri (de unde și denumirea de conifere). Exemple de gimnosperme: brad, molid, pin, tuia, cedru, chiparos, ginko biloba, cârcelul, ienupăr, tisa etc.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Florica Alexandrescu

Data apariției: noiembrie 2017

ISBN: 978-606-683-539-8

Copertă: Paperback

Număr pagini: 1

Limbă: Română

Dimensiuni: 100x50 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Didactica Publishing House