TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ultimii dinozauri
Vezi
galerie

Ultimii dinozauri

de Cristian Ciobanu

Titlu apărut în colecția Humanitas Junior la Humanitas

Id: #429649

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Piticii şi uriaşii din Insula Haţeg
 

Descriere produs

O călătorie în timp și o poveste captivantă, în care știința se întâlnește cu legendele!

 

Ne sunt ghizi Cristian Ciobanu, specialist în geoturism la Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, care ne invită să descoperim de ce sunt deosebiți dinozaurii ce stăpâneau cândva pe acest teritoriu, Ana Alfianu, autoarea și ilustratoarea bestsellerului Val și Cetatea Sufletului, care recreează în ilustrații bogate lumea Insulei Hațeg, și cercetătorul Zoltán Csiki-Sava, de la care înțelegem cum reușește paleontologia să ne aducă dinaintea ochilor trecutul îndepărtat.

 

Acum zeci și zeci de milioane de ani, pe când munții Pirinei, Alpi și Carpați încă nu se formaseră, iar sudul Europei era doar o întindere de apă, regiunea din Transilvania cunoscută astăzi ca Țara Hațegului era o insulă subtropicală înconjurată de Oceanul Tethys.

 

Acolo, în mijlocul vegetației luxuriante, și-au găsit adăpost o mulțime de specii de animale, de la șerpi, broaște și păsări până la giganticul pterozaur Hatzegopteryx și la fascinanții dinozauri pitici.

 

Captivi pe acest teritoriu, dinozaurii din Insula Hațeg s-au dezvoltat cu totul altfel față de exemplarele megafaunei de pe continent, continuând să-i surprindă și astăzi pe oamenii de știință, care le studiază cu pasiune urmele și le recompun din detalii existența.

 

Deschide această carte și cercetează-i cu atenție: sunt ultimii din rasa lor!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristian Ciobanu

Ilustrator: Ana Alfianu

Data apariției: aprilie 2023

ISBN: 978-973-50-7927-7

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 64

Limbă: Română

Dimensiuni: 21x29 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: curiozitate, natură

 

Opinii editoriale

„În mod remarcabil, mai toate personajele poveștii care te așteaptă au trăit doar pe străvechea Insulă Hațeg și sunt cunoscute doar de aici. Sunt cu adevărat unice, nemaiîntâlnite nicăieri alt­undeva în lume.”

ZOLTÁN CSIKI-SAVA