TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jocul de-a amiba NE-TAS-JOCUDA-18-N-001
Vezi
galerie

Jocul de-a amiba

de Tara Skurtu

Titlu apărut în colecția Vorpal la Nemira

Id: #254276

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Deasupra distanței care unește locul de origine cu cel de adopție, se înalță ca un curcubeu, în tot timpul acestui joc de-a amiba, un zâmbet. Acel zâmbet Skurtu. Ghiduș, uneori cinic, sigur de el, senzual, alteori rece, tehnic, ambiguu, ca al unei pisici de Cheshire, plutind între două lumi. Există Dumnezeu și într-o lume și în alta, există cruzime, există ea, fetița Skurtu, și există poezie. Iar cu poezia poți trece dintr-un spațiu în altul, așa cum face, în această carte despre dragoste, limbaj, apartenență și rădăcini posibile, poeta americană Tara Skurtu, stabilită de câțiva ani în București.“ – Svetlana Cârstean

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tara Skurtu

Traducător: Radu Vancu, Tiberiu Neacșu

Data apariției: mai 2018

Titlu original: The amoeba game

ISBN: 978-606-43-0285-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 104

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: emoții, identitate, iubire

 

Opinii editoriale

Zâmbetul meritat și câștigat al supraviețuirii și prevestirii; o minte de înaltă tensiune, care gândește în imagini; durere sinceră; o ireverență care se ridică deasupra convenției către o reală, neîmblânzită intuiție a sacrului; dragostea, cu toate pedepsele și bucuriile sale. Cu aceste calități, antrenantele poeme ale Tarei Skurtu din Jocul de-a amiba ne oferă o viziune a lumii noastre familiare, transformate de posibilitate. Poemul care dă titlul colecției este compact, o parabolă amuzantă a imaginației antrenate de necunoscut și bucuroasă să întâlnească ce nu poate fi cunoscut.

Robert Pinsky

Imagistica Tarei Skurtu, aceea a simplului și familiarului, ne rămâne cauterizată în minte. (...) Poemele ei – înțelepte, ambigue, exploratoare – se iau la trântă cu Dumnezeu și cu limbajul, cu viitorurile ciudate care ni se descoperă tuturor.

Boston Globe
Tara Skurtu
Tara Skurtu
Autor

Tara Skurtu este poetă și traducătoare din SUA. Este beneficiara unei Burse Fulb...

vezi autor
Radu Vancu
Radu Vancu
Traducător

Radu Vancu (n. 13 iulie 1978, Sibiu) a absolvit Facultatea de Litere a Universit...

vezi autor