TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Aventurile lui Huckleberry Finn TE-MAT-AVELHF-18-N-001
Aventurile lui Huckleberry Finn
Vezi
galerie

Aventurile lui Huckleberry Finn

de Mark Twain

Id: #254135

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Samuel Langhorne Clemens (n. 30 noiembrei 1835 - d. 21 aprilie 1910), cunoscut sub pseudonimul literar Mark Twain, a fost un scriitor, satirist și umorist american, autorul popilarelor române, ''Aventurile lui Tom Sawyer'', ''Prinț și cerșetor'', ''Aventurile lui Huckleberry Fin'' și ''Un yankeu la curtea regelui Arthur''.

În ciuda problemelor sale financiare, Twain a fost renumit pentru umorul și bună sa dispoziție, datorită cărora s-a bucurat de o popularitate imensă în întreaga lume. La apogeu, el a fost probabil cel mai popular american din aceea vreme. În 1907, publicul s-a înghesuit la Expoziția Jamestown doar ca să-l zărească pe Mark Tawin. S-a bucurat de prietenia mai multor celebrități, între care autorul și criticul literar William Dean Howells, politicianul și autorul Booker T. Washington, inginerul și inventatorul Nikola Tesla, scriitoarea Helen Keller și magnatul Henry Huttleston Rogers. Autorul american william Faulkner a scris despre Tawin că a fost ''părintele literaturii americane''.
În 1867, călătorind pein Europa și Ocidentul Mijlociu (eveniment aflat la bazacolecției de scrisori de călătorie The inocents Abroad), Twain l-a cunoscut pe Charles angdon, care i-a arătat o fotografie surorii sale, Olivia. Twain a susținut că s-a îndrăgostit la prima vedere; abia în anul următor a cunoscut-o pe Olivia. Cei doi s-au logodit în 1869 și s-au căsătorit în februarie 1870, la Elmira New York. După ce s-au stabilit la buffalo, Olivia a născut un băiat, Langdon, care din nefericire a murit la vârsta de un an și șapte luni.
Twain și soția au avut trei fiice: Susy, Clară și jean Clemens. Casicia lor a durattimp de 34 de ani, până la deecesul Oliviei în 1904.

Twain a trăit mai mult decât Jean și Susy. El a trecut printr-o perioadă de depresieprofundă, începută în 1896, pe când se afla într-un turneu de lecturi în Anglia, la aflarea veștii ca fiica sa favorită, Susy, a murit de meningită. Decesul soției, precum și deceul altei fiice, Jean, la 24 decembrie 1909, i-au adâncit depresia.
Mark Tawin se opunea și condamnda Războul Filipino-American (1899-1913). De asemeanea, în anii 1860 și 1870 se opunea intervenției americane în Insulele Hawaii.
Twain a murit în 1910 și este înmormântat la Elmira, statul New York.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mark Twain

Data apariției: mai 2018

ISBN: 978-973-118-292-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 271

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Ştefan

Teme: aventură, copilărie

Mark Twain
Mark Twain
Autor

Mark Twain (pseudonimul lui Samuel Taylor Clemens) s-a născut pe 30 noiembrie 18...

vezi autor