TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Păturica roz 978-630-319-406-6
Păturica roz
Vezi
galerie

Păturica roz

de Marius Balo

Titlu apărut în colecția Biblioteca de proză contemporană la Litera

Id: #432959

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Întemnițat în China comunistă (Carte cu autograf)
 

Descriere produs

MARIUS BALO (n. 31.01.1981) este teolog, pasionat de limba și literatura engleză. A făcut studii teologice la Cluj și New York și a fost profesor în China, unde, sub o acuzație pe care el o consideră falsă, a stat în detenție. În închisoarea chineză a început să scrie proză, multe dintre paginile acelei perioade aflându-se la baza acestui roman, care constituie debutul său editorial.

 

Un profesor român este arestat în China. Are 33 de ani și nu înțelege pentru ce e arestat. Aceasta este premisa romanului semnat de Marius Balo, scriere autobiografică, o mărturie despre libertate, dragoste și speranță într-un univers kafkian.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marius Balo

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-630-319-406-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: destin, iubire, libertate

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,În lumea literaturii, există cărți care te duc în călătorii neașteptate și emoționante. "Păturica Roz," semnată de Marius Balo, este una dintre acele cărți care îți vor stârni curiozitatea și te vor c......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Marius Balo a fost victima unei escrocherii care l-a ținut pe nedrept în închisoarea din Shanghai, timp de opt ani. Calvarul său a devenit o poveste de avertizare în legătură cu adevărata Chină, pe care toată lumea ar trebui s-o vadă așa cum e.”

PETER HUMPHREY

„Păturica roz - iată un titlu care te duce imediat cu gândul la dulcegăriile copilăriei. În aparență. Pentru că văzând numele autorului, rămâi în alertă, cel puțin până după primele fraze. Romanul, cutremurător prin subiect, pornește de la experiența întunecată și absurdă a unui profesor nimerit întâmplător în „minunata” lume de plastic, dincolo de care stă la pândă gura infernală a comunismului. [...] Romanul de debut al lui Marius Balo, Păturica roz, aduce o poveste a pedepselor și a cruzimii,o mărturisire în registru realist, pe cât de aspră ca subiect, pe atât de profesionist scrisă, cu accente lirice și dramatism bine gestionat, cu secvențe memorabile și cu un autenticism care declanșează pe loc empatia lectorului de toate vârstele.”

DOINA RUȘTI