TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Piramida NE-CRE-PIRAMI-18-N-001
Vezi
galerie

Piramida

de Cristian Englert

Titlu apărut în colecția n'autor la Nemira

Id: #257214

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Un carusel în care viața și literatura nu se mai deosebesc
 

Descriere produs

O întâlnire neașteptată cu cel mai cunoscut scriitor al momentului îi schimbă viața lui Alexandru Damian, un tânăr profesor de română, care visează să-și vadă cărțile publicate.

 

Faimosul Marius Vasilescu îi propune un joc incitant: fiecare să scrie un roman și să îl publice cu numele celuilalt. Norocul pare să fi dat peste el. Prins în chingile scrisului, Damian se îndepărtează de fosta viață, de principiile și de prietenii săi și se trezește acuzat de o crimă pe care nu a comis-o. Cum reușești să te salvezi când totul pare pierdut?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristian Englert

Data apariției: octombrie 2018

ISBN: 978-606-43-0234-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 524

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: anchetă, destin, moarte, pasiune

 

Opinii editoriale

Cristian Englert ne oferă o carte pătrunzătoare despre lumea subterană a literaturii de azi, mai degrabă ring al puterii de influență decât măsură onestă a talentului. Ființa vulnerabilă, Damian se trezește prins între două lumi ce par de neîmpăcat. Tabloul lumii literare, ca univers carnivor, se înscrie într-un București a cărui atmosferă este surprinsă cu mult spirit de observație și finețe, autorul reușind să învelească tema căutării adevărului în și prin literatură într-o sprintenă și complicată poveste de dragoste cu intrigă polițistă.

Dana Pirvan

Cristian Englert îndrăznește să vină cu un roman calofil, pe alocuri prolix, tributar unei scriituri vintage, în răspăr cu valul minimalist contemporan.

Piramida sa este construită cu migală și cu pasiune pură pentru literatură. Ți se va potrivi, indiferent de ce tip de cititor ești, căci e atât o carte despre cărți, scris, scriitori și lumea literară, cât și o cronică a zilelor noastre, o poveste de dragoste, un volum cu intrigă polițistă.

Eli Bădica coordonatoarea colecției n’autor
Cristian Englert
Cristian Englert
Autor

Preocupat să retrăiască istoria Olandezului zburător, Cristian Englert a colinda...

vezi autor