TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dispariția
Dispariția
Vezi
galerie

Dispariția

de Cosmin Perța

Titlu apărut în colecția Ego | Proză la Polirom

Id: #388228

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dispariția inexplicabilă a unor săteni din Ardeal reprezintă doar punctul de pornire pentru ceea ce se va dovedi a fi o încercare de regăsire a sinelui, de reconciliere cu traumele trecutului, de (re)descoperire a ceea ce ne face în mod definitoriu umani. Între haosul birocrației excesive, omniprezența sufocantă a corupției, imposibilitatea de a comunica în mod real cu ceilalți și singurătatea insurmontabilă, inserarea fantasticului e cel mai firesc lucru cu putință, iar personajele, prinse în tumultul adaptării la un sistem diform după tranziția anilor ’90, suntem, până la un punct, fiecare dintre noi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cosmin Perța

Data apariției: noiembrie 2021

ISBN: 9789734687541

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate, singurătate

 

Opinii editoriale

Dispariția continuă o tradiție literară evergreen, aceea a narațiunii cu miez fantastic. Coordonatele realiste nu sunt decât perdeaua ce ascunde inexplicabilul, inexprimabilul, paranormalul. Povestea misterioasei dispariții peste noapte a unei întregi comunități rurale poate fi citită și ca o metaforă a dispariției lumii satului în fața provocărilor globaliste. O narațiune fermecătoare despre aparență și esență, și mai ales despre disoluția rapidă a valorilor unei lumi. Poate fi, cine știe, chiar lumea în care trăim.

Florina Pîrjol

Actuală, stranie, tulburătoare și atât de «neaoșă» – inspirată de un eveniment real, povestea lui Cosmin Perța e un microcosmos ce funcționează ca o oglindă, în care ne descoperim ignoranți, neajutorați, măcinați de ură și atât, atât de singuri.

Codruța Simina
Ego. Proză: Cosmin Perța citește din „Dispariția”
VIDEO
Cosmin Perța
Cosmin Perța
Autor

Cosmin Perţa (n. 1982, Vișeu de Sus, jud. Maramureș) este poet, prozator și esei...

vezi autor