TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Peisajul particular / The Particular Landscape
Peisajul particular / The Particular Landscape
Vezi
galerie

Peisajul particular / The Particular Landscape

de Ciprian Ciuclea

Id: #423966

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție bilingvă (romană/engleză)
 

Descriere produs

Cercetarea teoretică întreprinsă de Ciprian Ciuclea în volumul Peisajul particular are caracter interdisciplinar și multimedial, fiind bazată pe interconexiunile trinomului artă–știință–tehnologie în societatea contemporană în care gândirea integrativă și gândirea vizuală oferă „o nouă imagine a prezentului”, după cum precizează autorul.

Scrierea teoretică se concentrează asupra rolului imaginii în tehnocultura acestui mileniu, benefică şi necesară în dimensiunile sale umaniste. Imaginea simbol, convenţie, formulă vizualizată a cunoașterii științifice reprezintă pentru autor sursa de decodare prin artă a lumilor nevăzute. Ciprian Ciuclea îmbină cercetarea teoretică cu practicile artistice și propune, prin intermediul proiectelor sale, într-un discurs teoretic și vizual, întâlnirea cu o realitate consubstanțială, descoperită în propriul eco-laborator / atelier de creație. Lucrările sunt conceptuale și devin prezențe vizuale, minimalist sau baroc poetice, articulate inteligent, cu rigoare și sensibilitate, în diferite mediumuri / forme de artă precum: fotografia, instalația, arta video, environment și performance multimedia.

Lucrarea este originală și necesară în câmpul studiilor vizuale contemporane, în educaţia şi cercetarea ştiinţific-artistică centrată pe procesul creativ în arta tehnologică, excelent exemplificată prin opera personală, creație complexă, de referință pe scena artelor vizuale, apreciată național și internațional de specialiști și public. Marilena Preda-Sânc

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ciprian Ciuclea

Traducător: Irina Alexa Banea

Data apariției: iunie 2022

ISBN: 9786069801789

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Engleză, Română

Dimensiuni: 16,9x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vellant

Teme: creativitate