TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iarna. Helliconia (vol. 3)
Vezi
galerie

Iarna. Helliconia (vol. 3)

de Brian Aldiss

Titlu apărut în colecția Paladin | Science-Fiction la Paladin

Id: #388248

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Helliconia era celebră pentru iernile lungi, dar acelea nu însemnau moartea naturii, ci somnul ei, din care planeta avea să se trezească neîndoielnic. Pe de altă parte, iarna nucleară nu promitea revenirea primăverii.


Alternanța anotimpurilor punctează istoria Helliconiei, o planetă situată la o mie de ani-lumină de Pământ, scăldată în lumina a doi sori. Acum este vremea frigului, iar pentru locuitorii planetei urmează un mileniu al declinului și poate colapsul civilizației create în timpul verii.


Iminența iernii evidențiază dimensiunea cosmică și tragică a unei istorii asupra căreia indivizii dețin puțin control, din care se străduiesc să scape cu viață, să spere și să aștepte cu nerăbdare revenirea primăverii.


Întunericul, gerul și tăcerea se aștern deasupra Helliconiei, iar modul în care va supraviețui omenirea depinde de resursele ei mentale și emoționale.


Morții nu vorbesc niciodată despre politică.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Brian Aldiss

Traducător: Cristina Ghidoveanu, Ștefan Ghidoveanu

Data apariției: decembrie 2021

Titlu original: Helliconia Winter (Helliconia #3)

ISBN: 9786069000991

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paladin

Teme: supraviețuire

 

Opinii editoriale

Brian W. Aldiss scrie science-fiction la cel mai înalt nivel. El vorbește despre evoluția culturilor, a speciilor, a mediului înconjurător aflat în permanentă schimbare, care modelează și este totodată modelat el însuși de forțele vieții.

New York Times

„Helliconia Iarna este mai mult decât un final perfect. Este cea mai bună din serie. […] Science-fictionul este înzestrat cu potențial pentru măreție, iar Aldiss a profitat din plin cu Helliconia.“ 

http://speculiction.blogspot.com

Încă un efort bine gândit și de o ingeniozitate măreață: finalul extraordinar al unui spectacol incredibil și fascinant.

Final extraordinar
Brian Aldiss
Brian Aldiss
Autor

Brian Wilson Aldiss a fost un autor și critic englez de science fiction. A fost...

vezi autor